רוגלך שוקולד וטחינה מבצק פילו
רגילים שהכנה של רוגלך היא פרויקט שצריך להיערך אליו שעות מראש? אז תתרגלו מחדש - רק מחליפים את הבצק, ומקבלים נשנוש מתוק ורוגלכי, עם הגלגול ובלי הטררם
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-18 יחידות:
9 עלי פילו
כוס ממרח שוקולד, איזה שאוהבים
רבע כוס טחינה גולמית
100 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2 פורסים עלה פילו על משטח נוח לעבודה ומברישים בחמאה. מניחים עליו עלה נוסף ומברישים גם אותו. מכסים בעלה שלישי, ואותו לא מברישים.
3 מורחים את כל שטחו של העלה העליון בממרח שוקולד, ומזלפים מעט טחינה גולמית.
4 מחלקים את מלבן הבצק ל-6 משולשים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה.
5 מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לחלק הצר ליצירת צורת קרואסון. מסדרים על תבנית האפייה.
6 מברישים כל רוגלע במעט חמאה מומסת ואופים 15-20 דקות, עד שהמאפים זהובים ושחומים. השוקולד קצת בורח החוצה במהלך האפייה וזה בסדר, הכי כיף לנשנש אותו אחר כך ישירות מהתבנית.
7 מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.
** אפשר לשמור את המאפים בקופסה אטומה למשך יומיים-שלושה.
** לגרסת פרווה ממירים את החמאה במרגרינה בטעם חמאה או בספריי שמן.