אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגיות גבינת שמנת לימוניות

בחיים לא חשבנו שיצאו לנו עוגיות בכזה מרקם מטריף, עד שניסינו את המתכון הזה - ודווקא עם גבינת שמנת דלת שומן. והטעם? זאת כבר סרנדה בפני עצמה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 08/10/20 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 107 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

22-25 עוגיות:

120 גרם חמאה רכה

חצי מכל (125 גרם) גבינת שמנת 5%

1 כוס (200 גרם) סוכר לבן

1 ביצה גודל L

1 כף תמצית או מחית וניל

קליפת לימון מגוררת מלימון בינוני שלם

3 כפות מיץ לימון

כוס ושלושת רבעי (245 גרם) קמח לבן

קורט מלח

3 כפות (30 גרם) אבקת קורנפלור

חצי כפית אבקת אפייה

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 טורפים בקערה חמאה, גבינת שמנת וסוכר לתערובת חלקה (אפשר גם להקציף במיקסר).

2 מוסיפים ביצה ווניל, קליפת לימון ומיץ לימון וטורפים שוב.

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?

 

עוגיות גבינת שמנת לימוניות בתבנית (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
בתבנית|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3 בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח, קורנפלור ואבקת אפייה.

4 מעבירים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.

5 מכניסים למקרר לשעה לפחות.

6 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.

7 מוציאים את הבצק מהמקרר, ובעזרת הידיים יוצרים כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג (אם הבצק טיפה דביק מרטיבים את הידיים). מסדרים את הכדורים על תבנית האפייה במרחק של 2-3 ס"מ בין כדור לכדור.

8 אופים 10-11 דקות (העוגיות אמורות להישאר בהירות).

9 מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

עוגיות גבינת שמנת לימוניות - ביס (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
מרקם שאין דברים כאלה|צילום: קרן אגם, mako אוכל

** העוגיות יישמרו בצנצנת אטומה במקרר 4-5 ימים.