עוגיות גבינת שמנת לימוניות
בחיים לא חשבנו שיצאו לנו עוגיות בכזה מרקם מטריף, עד שניסינו את המתכון הזה - ודווקא עם גבינת שמנת דלת שומן. והטעם? זאת כבר סרנדה בפני עצמה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
22-25 עוגיות:
120 גרם חמאה רכה
חצי מכל (125 גרם) גבינת שמנת 5%
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
1 ביצה גודל L
1 כף תמצית או מחית וניל
קליפת לימון מגוררת מלימון בינוני שלם
3 כפות מיץ לימון
כוס ושלושת רבעי (245 גרם) קמח לבן
קורט מלח
3 כפות (30 גרם) אבקת קורנפלור
חצי כפית אבקת אפייה
לעיטור:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 טורפים בקערה חמאה, גבינת שמנת וסוכר לתערובת חלקה (אפשר גם להקציף במיקסר).
2 מוסיפים ביצה ווניל, קליפת לימון ומיץ לימון וטורפים שוב.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
3 בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח, קורנפלור ואבקת אפייה.
4 מעבירים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים לקבלת תערובת חלקה.
5 מכניסים למקרר לשעה לפחות.
6 מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
7 מוציאים את הבצק מהמקרר, ובעזרת הידיים יוצרים כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג (אם הבצק טיפה דביק מרטיבים את הידיים). מסדרים את הכדורים על תבנית האפייה במרחק של 2-3 ס"מ בין כדור לכדור.
8 אופים 10-11 דקות (העוגיות אמורות להישאר בהירות).
9 מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
** העוגיות יישמרו בצנצנת אטומה במקרר 4-5 ימים.