עוגת גבינה עם קרם לימון
לו יכולנו להתחתן עם עוגת גבינה, כנראה שזו הייתה האחת שלנו: עוגת גבינה אפויה שהיא כשלעצמה גובלת בשלמות, ועליה קצפת לימונית עדינה, לבנה ויפה, שהופכת אותה ליחידה במינה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתחתית (תבנית עגולה 24 ס"מ מתפרקת):
150 גרם עוגיות פתי בר
80 גרם חמאה מומסת
60 גרם אבקת שקדים
לעוגה:
6 ביצים גדולות, מופרדות
2 שקיות סוכר וניל
כוס וחצי (300 גרם) סוכר לבן
500 גרם גבינה לבנה 9%
1 מכל (225 גרם) גבינת שמנת 25%
40 גרם (4 כפות) קורנפלור
50 גרם (5 כפות) אינסטנט פודינג וניל
קליפה מגוררת מחצי לימון בינוני
לקצפת לימון:
מכל וחצי (375 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה
3 כפות (30 גרם) אבקת פודינג וניל
4 כפות אבקת סוכר
חצי מכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה
מיץ מחצי לימון
קליפה מגוררת משני לימונים בינוניים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות.
2 מכינים את בסיס העוגה: טוחנים את עוגיות הפתי בר לפירורים במעבד מזון עם להב פלדה. מוסיפים חמאה ושקדים טחונים ומערבבים היטב לקבלת תערובת פירורית לחה.
3 מעבירים את תערובת הפתי בר לתבנית האפייה ומהדקים היטב לתחתית. מכניסים למקפיא לזמן הכנת המלית.
4 מקציפים במיקסר את החלבונים, סוכר הווניל וכוס מהסוכר עד לקבלת קצף יציב.
5 בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים, חצי כוס הסוכר הנותרת, הגבינה הלבנה, גבינת השמנת, הקורנפלור, אבקת הפודינג וגרידת לימון לתערובת אחידה.
6 מקפלים בעדינות את תערובת החלבונים לתוך תערובת הגבינות.
7 מוציאים את תבנית העוגה מהמקפיא ועוטפים אותה בנייר כסף מבחוץ, כדי למנוע נזילה. מוזגים את מלית הגבינה על תחתית הביסקוויטים, מכניסים לתנור ואופים כשעה ורבע, עד שהעוגה שחומה למראה. מרכז העוגה אמור להישאר מעט רוטט.
8 מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים למשך שעה וחצי נוספות, מבלי לפתוח את דלת התנור.
9 מוציאים את העוגה ומעבירים לצינון מוחלט מחוץ לתנור. כשהיא מגיעה לטמפרטורת החדר עוטפים אותה בניילון נצמד או נייר כסף ומעבירים למקרר לשש שעות לפחות.
10 מכינים את קרם הלימון: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, אבקת פודינג ואבקת סוכר לקצפת יציבה. מוסיפים שמנת חמוצה, מיץ וקליפת לימון ומערבבים לקרם אחיד.
11 מקשטים את העוגה ומגישים.