אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת גזר

עוגת גזר בחושה רכה ולחה, מדיפה ניחוחות של ג'ינג'ר (טרי!) וקינמון ומגיעה קומפלט עם ציפוי לימוני הורס. אתם באמת מרגישים שתוכלו לעבור את סוף השבוע הקרוב בלי אחת כזו על השיש?

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 26/11/20 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 342 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית אינגליש קייק לא חד פעמית:

2 ביצים גודל L

חצי כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר

שליש כוס + כף (75 גרם) סוכר לבן

שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן קנולה

כפית ג'ינג'ר מגורד טרי

250 גרם גזר מגורר (אני השתמשתי בשלושה גזרים בינוניים)

250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח כוסמין לבן (ניתן להמיר בקמח לבן רגיל)

1  כפית אבקת אפייה

מעט מלח

כפית אבקת קינמון

חצי כפיית אבקת סודה לשתייה

רבע כוס מים רותחים מעורבבים היטב עם תיון

ציפוי לעוגת גזר:

100 גרם אבקת סוכר

4 כפיות מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.

2 טורפים בקערה את הביצים ושני סוגי הסוכר למשך 2 דקות, לקבלת תערובת מעט תפוחה.

3 מוסיפים את השמן לאט לאט וממשיכים לטרוף. מוסיפים ג'ינג'ר טרי וגזר ומערבבים היטב.

4 בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח, קינמון ואבקת סודה לשתייה.

5 מאחדים את תערובת הקמח עם תערובת הביצים והשמן עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את המים הרותחים, מערבבים ומעבירים לתבנית.

6 מיישרים את פני העוגה ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מוציאים את העוגה ומצננים מעט.

7 הציפוי: מערבבים בקערה אבקת סוכר ומיץ לימון לקבלת תערובת במרקם משחתי. מצפים את העוגה בעזרת כף או ספטולה.

** העוגה תישמר כשהיא עטופה היטב במקרר עד ארבעה ימים.

לבלוג של קרן אגם

לסדנאות של קרן אגם

רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?