עוגת קצף גבינה ענתיקה
המתכון של העוגה הזו שמור אצלי בקלסר ישן, עוד מהתקופה שהייתי כותבת מתכונים על נייר, תחת הכותרת "עוגת קצף גבינה של סבתות". אחרי כל השנים האלה, עדיין מדובר באחת מעוגות הגבינה הכי קלות להכנה והכי ממכרות
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה קוטר 22 ס"מ:
4 ביצים גודל L
כוס ורבע (250 גרם) סוכר
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
1 גביע (250 גרם) גבינת ריקוטה 5% או ריקוטה פרסקה
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
2 כפות (20 גרם) קמח לבן
1 כפית אבקת אפייה
קליפה מגוררת מלימון בינוני
מיץ מחצי לימון
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית. מומלץ גם לעטוף אותה מבחוץ למניעת נזילות.
2 מפרידים 3 מהביצים לחלבונים וחלמונים. שומרים את החלבונים בצד.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
3 מקציפים בקערה חלמונים, ביצה שלמה ו-200 גרם סוכר לבן (כוס).
4 מוסיפים גבינה לבנה, ריקוטה, שמנת חמוצה, קמח, אבקת אפייה, קליפה מגוררת, מיץ לימון ווניל ומערבבים היטב.
5 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 35-40 דקות, עד שהעוגה מעט שחומה ויציבה במרכזה.
6 קצת לפני סוף האפייה מקציפים את החלבונים ששמרנו בצד עם רבע כוס הסוכר הנותרת עד לקבלת קצף יציב.
7 מוציאים את העוגה מהתנור ומעבירים אליה את המרנג. מחזירים לתנור לאפייה של 15 דקות נוספות.
8 מכבים את התנור, פותחים את דלת התנור ומשאירים אותה מעט פתוחה בעזרת כף עץ.
9 מניחים לעוגה להתקרר בתוך התנור כשעה, ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש לפחות.
** את גבינת הריקוטה אפשר להמיר בעוד 250 גרם גבינה לבנה.
** העוגה תישמר היטב במקרר 3-4 ימים.