לחמניות רכות במילוי שוקולד
רוצים להפוך את החזרה ללימודים למשהו שכיף להיזכר בו? הטמינו בתיק של הילד שתי לחמניות כאלה, רכות ונהדרות, עם ממרח שוקולד בילט אין. למה שתיים? פשוט, כי איש עדיין לא הצליח לעצור אחרי אחת
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
ל-15-18 לחמניות:
1 קילו קמח לבן רגיל
כף וחצי שמרים יבשים
4 כפות (40 גרם) סוכר לבן
כף שטוחה מלח דק
2 כפות שמן קנולה
גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15% שומן ומעלה
כוס וחצי עד 2 כוסות מים (360-480 מ"ל)
למילוי:
כוס ממרח שוקולד (נוטלה, שוקולד השחר או מה שאוהבים)
100 גרם נטיפי שוקולד צ'יפס או חבילה של שוקולד מחולקת לקוביות
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים שמרים ומערבבים מעט.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל?
2 מתקינים את וו הלישה, מפעילים את המיקסר במהירות נמוכה ומוסיפים תוך כדי לישה סוכר, מלח, שמן ושמנת חמוצה.
3 מוסיפים כוס וחצי מים וממשיכים ללוש 8-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש. אם צריך מוסיפים עוד מים, מעט בכל פעם.
4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי שעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5 מוציאים את הבצק מהקערה ולשים מעט על משטח נוח לעבודה להוצאת אוויר.
6 מכינים תבנית תנור גדולה או מגש גדול מרופדים בנייר אפייה.
7 מחלקים את הבצק ל-15-18 כדורים במשקל 105 גרם כל אחד.
8 פותחים כל כדור בצק בידיים למעין פיתה שטוחה ומניחים כפית ממרח שוקולד במרכז. מפזרים קצת שוקולד צ'יפס או מניחים קוביית שוקולד, וסוגרים את הבצק מהשוליים למרכז. צובטים מעט ומגלגלים לכדור.
9 מחממים תנור ל-180 מעלות.
10 מניחים את הכדורים על המגש (שומרים על רווחים קטנים), מכסים במגבת נקייה ומתפיחים 30 דקות נוספות.
11 מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
12 אופים 20-25 דקות, עד שהלחמניות שחומות למראה. מוציאים ומצננים.
** ניתן להקפיא את הלחמניות כשהן טריות מאוד ועטופות היטב.