עוגת סולת שיש שוקו-תפוז
עוגת סולת אוהבים? אוהבים. עוגת שיש? ברור שאוהבים. ומה עם השילוב שוקולד ותפוז? מדבר אליכם? אם גם על זה התשובה חיובית - זאת בדיוק, אבל בדיוק העוגה בשבילכם
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתבנית קוגלהוף או תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
4 ביצים גודל L
כוס (200 גרם) סוכר לבן
כוס (200 גרם) שמן קנולה
כוס (240 מ״ל) מיץ תפוזים
כוס (140 גרם) קמח לבן
כפית וחצי אבקת אפייה
כוס (100 גרם) קוקוס
כוס (200 גרם) סולת
כף (10 גרם) אבקת פודינג וניל
100 גרם שוקולד מריר
לסירופ סוכר:
חצי כוס (120 מ"ל) מי ברז
חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן
חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
2 מקציפים במיקסר במהירות גבוהה ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה מאוד (בערך 3 דקות).
3 מוסיפים את השמן לאט לאט בזרם איטי ותוך כדי הקצפה, ומיד אחריו את מיץ התפוזים.
4 מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, קוקוס, סולת ואבקת פודינג וניל.
5 ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל בפולסים קצרים. מוציאים ומערבבים להמסה מלאה.
6 מעבירים שלושת רבעי מכמות הבלילה לתבנית, ולרבע שנותר בקערה מוסיפים שוקולד מומס. מערבבים היטב לקבלת בלילה כהה.
7 שופכים את הבלילה הכהה על הבלילה הלבנה שבתבנית ומערבבים מעט בתנועות שיוש.
8 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שנועצים במרכז העוגה יוצא יבש.
9 כשהעוגה בתנור מכינים את סירופ הסוכר: מרתיחים בסיר קטן מים וסוכר, מוסיפים מיץ תפוזים, מבשלים עוד כדקה ומסירים מהאש.
10 כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את כל כמות הסירופ.
11 מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
** העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב עד חמישה ימים בטמפרטורת החדר.