פאי גבינה לימון פירורים
אומנם נדרשת כאן הכנה של בצק פריך, וגם אפייה מוקדמת שלו (הו לא!), אבל המלית כל כך פשוטה וקלה להכנה (רק מערבבים הכל בקערה), והתוצאה כל כך כל כך טעימה, שאין לנו ברירה אלא לבחור בה כעוגה של החג
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (תבנית פאי 26 ס"מ או תבנית עוגה 24 ס"מ):
כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן רגיל
3 כפות (30 גרם) אבקת סוכר
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
רבע כוס מים קרים פחות כף
לבלילה:
3 ביצים גודל L
שני שליש כוס (130 גרם) סוכר לבן
500 גרם גבינה לבנה 9%
מכל (200 גרם) שמנת חמוצה 15% (אפשר אחוזי שומן אחרים)
מיץ וקליפה מגוררת משני לימונים בינוניים
1 כפית תמצית וניל
30 גרם (3 כפות) קמח לבן
30 גרם (3 כפות) קורנפלור
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק הפריך: מערבבים בקערה של מעבד מזון עם להב פלדה קמח ואבקת סוכר, מגבירים את המהירות ומוסיפים את קוביות החמאה. מערבלים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית .
2 מוסיפים את המים הקרים תוך כדי ערבול ובהדרגה (יכול להיות שלא תצטרכו את כל הכמות), עד שנוצר כדור בצק רך ונעים למגע.
3 מעבירים את הבצק לשקית ניילון ושמים במקרר לצינון.
4 מחממים תנור ל-170 מעלות ובינתיים מכינים את המלית: טורפים בקערה ביצים וסוכר למשך 2 דקות, עד לקבלת תערובת מעט תפוחה.
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?
5 מוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, מיץ לימון, קליפת לימון ווניל, ומערבבים.
6 מנפים פנימה קמח וקורנפלור, מערבבים היטב ושומרים בצד.
7 פורסים נייר אפייה ומקמחים אותו היטב. מעבירים שני שליש מכדור הבצק ומקמחים גם אותו. מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים במערוך לעיגול גדול, קצת יותר גדול מהתבנית.
8 מסירים בזהירות את נייר האפייה העליון, מרימים את הבצק בעזרת נייר האפייה התחתון והופכים אותו על התבנית. כשהבצק יושב בתוך התבנית מסירים בזהירות את נייר האפייה.
9 מהדקים את הבצק לבסיס ולדפנות (אם מדובר בתבנית שהיא לא תבנית פאי יש לעלות עם הבצק טיפה בשוליים, אבל לא עד הסוף).
10 מניחים על הבצק נייר אפייה וממלאים בשעועית יבשה, בחומוס או באורז, שישמשו כמשקולת. אופים 10-15 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב אך לא מדי. מוציאים מהתנור ומסירים את נייר האפייה עם המשקולת.
11 מוזגים לתבנית את בלילת הגבינה .
12 מפוררים מלמעלה את שליש הבצק ששמרנו בצד, ומפזרים באופן אחיד ושווה. מחזירים לתנור לעוד 35-40 דקות, עד שהמלית נראית יציבה ותפוחה.
13 מצננים ואוכלים, בטמפרטורת החדר או קר מהמקרר.
* הפאי יישמר במקרר כשהוא מכוסה היטב עד ארבעה ימים.