אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

רוזלך לוטוס

המתוקות האלה מקפה לנדוור נראות כמו רולדות בצק פריך, אבל מדובר בעוגיות מבצק שמרים, רכות שזה לא ייאמן. אומנם נדרשת פה הכנה של בצק שמרים, אבל כפיצוי האפייה נמשכת רק כמה דקות בודדות, והתוצאה באמת מדהימה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 30/04/20 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 734 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-35-40 יחידות:

3 כוסות (420 גרם) קמח לחם או קמח לבן

1 כפית (5 גרם) שמרים יבשים

רבע כפית מלח

4 כפות שמן קנולה

1 כוס (240 מ"ל) מים פושרים

למילוי:

צנצנת ממרח לוטוס (אפשר עם שברי עוגיות)

לעיטור:

אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים.

2 מתחילים ללוש במהירות איטית ומוסיפים מלח, שמן ואת המים - לא הכל בבת אחת. מתחילים עם שלושת רבעי כוס וממשיכים רק עד שהבצק הופך לכדור.

>> לבלוג של קרן אגם

>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?

רוזלך לוטוס בתבנית (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
רוזלך לוטוס בתבנית|צילום: קרן אגם, mako אוכל

3 לשים כ-10 דקות, מעבירים לקערה מעט משומנת ומגלגלים את הבצק כך שיצופה בשומן מכל צדדיו.

4 מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים בטמפרטורת החדר.

5 מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח, מוציאים אוויר ומחלקים אותו לארבעה כדורים. מכסים את הכדורים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 20-30 דקות.

6 בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

רוזלך מוגשים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
רוזלך מוגשים|צילום: קרן אגם, mako אוכל

7 מרדדים כל כדור על משטח מקומח למלבן דק בעובי כ-2 מ"מ, ומורחים בעזרת ספטולה או כף ממרח לוטוס בנדיבות ומגלגלים לרולדה.

8 חותכים לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ ומסדרים על תבנית אפייה ברווחים קטנים.

9 אופים 4-7 דקות, עד שהרוזלך מקבלים ממש מעט צבע ותופחים. אל תתפתו לאפות אותם יותר מדי כי הם יאבדו מהרכות שלהם.

10 מוציאים, מקשטים במלא אבקת סוכר וטורפים.