אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

מאפה קינמון חורפי

החורף אומנם עדיין לא מכה במלוא עוזו, אבל הטמפרטורות כבר מחייבות התעטפות רצינית בשמיכה? המאפה הזה, שהוא בין לחם לעוגת שמרים, ישמש יופי של שמיכה לנשמה למי שמעדיף את המאפים שלו קצת פחות מתוקים

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 19/12/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 137 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (לתבנית לחם או אינגליש קייק רב פעמית):

3 וחצי כוסות (500 גרם)  קמח לבן

כף שמרים יבשים

חצי כוס (100 גרם) סוכר לבן

100 גרם חמאה רכה

3 ביצים גודל L

חצי כפית מלח דק

שליש-חצי כוס חלב פושר

למלית:

20 גרם חמאה מומסת

חצי כוס סוכר לבן

2 וחצי כפות קינמון

לציפוי:

ביצה טרופה

אופן ההכנה:

1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים.

2 מפעילים את המיקסר על לישה במהירות נמוכה ומוסיפים סוכר, חמאה רכה וביצים.

3 מוסיפים את החלב תוך כדי לישה לאט לאט. מתחילים בשליש כוס וממשיכים עד שמתקבל כדור בצק. מוסיפים את המלח ולשים עוד כ-8 דקות.

>> לבלוג של קרן אגם

מתכונים לסופגניות, מישהו?

לביבות?

מאפה קינמון פרוס (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
מאפה קינמון פרוס|צילום: קרן אגם, mako אוכל

4 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה בשומן. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5 מוציאים את הבצק למשטח מקומח ולשים מעט להוצאת אוויר.

6 מרדדים את הבצק למלבן צר וארוך בעובי חצי ס"מ (הרוחב של המלבן צריך להיות כאורך התבנית).

7 מורחים את הבצק בחמאה מומסת בעזרת מברשת. מערבבים בקערה סוכר וקינמון ומפזרים באופן אחיד על הבצק.

8 מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה מהצד הצר של המלבן, כך שתוכל להיכנס בקלות לתבנית.

9 משמנים את התבנית ומכניסים בזהירות את הרולדה. מכסים שוב בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כשעה וחצי.

10 מחממים תנור ל-180 מעלות ומברישים את הרולדה בביצה טרופה.

11 אופים כ-55 דקות, עד שהרולדה שחומה למראה. מוציאים, מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים.

* הרולדה במיטבה ביום האפייה אך ניתן לשמור אותה כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד והיא תישאר טרייה גם למחרת.

* לגרסת פרווה: ממירים את החמאה שבבצק בשליש כוס שמן ואת החלב במים. למלית משתמשים במעט שמן קנולה במקום חמאה מומסת.

* אפשר להוסיף למלית הסוכר והקינמון אגוזים קצוצים.