אוכל
צילום׃ נופר צור, mako אוכל

עוגת תמרים בציפוי קוקוס

עוגה שעושה כבוד לעוגות בחושות ולעוגות פרווה באשר הן! עוגת תמרים לחים ועסיסיים בתוספת אגוזים, ומעל כל הטוב הזה ציפוי קרמלי של קוקוס. בינינו, הכי כיף בכלל לאכול אותה יום אחרי

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 02/09/21 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי חבילה (250 גרם) תמרים לחים (באריזת ואקום)

כוס מים רותחים

כפית אבקת סודה לשתייה

לתבנית בקוטר 22 ס"מ:

כוס סוכר

שליש כוס שמן קנולה

ביצה גודל L

כפית תמצית וניל

1 וחצי כוסות קמח רגיל+כפית אבקת אפייה

חצי כוס אגוזי מלך מרוסקים

לציפוי:

חצי כוס (100 גרם) קרם קוקוס/שמנת צמחית

50 גרם שמן קוקוס

100 גרם (חצי כוס) כפות סוכר חום בהיר (דמררה)

1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון

אופן ההכנה:

 1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים את התמרים הלחים עם מים רותחים ואבקת סודה לשתייה ומניחים בצד.

3 ממשיכים בהכנת העוגה: מערבבים בקערה שמן קנולה עם סוכר לבן, מוסיפים ביצה ומערבבים שוב. מוסיפים וניל, קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב.

>> עוד מתכונים לראש השנה

>> קינוחים לראש השנה

>> לבלוג של קרן אגם

4 מערבבים היטב את תערובת התמרים, עד שהיא הופכת לעיסה אחידה ומעבירים אותה לקערה של בלילת העוגה.

שילוב שעובד טוב מאוד (צילום: נופר צור, mako אוכל)
שילוב שעובד טוב מאוד|צילום: נופר צור, mako אוכל

5 מערבבים ומאחדים את התערובות לתערובת חומה אחידה, מוסיפים אגוזים קצוצים מערבבים מעט ומעבירים לתבנית בקוטר 22 .ס"מ משומנת או מרופדת בנייר אפייה.

6 אופים 30-35 דקות.

7 בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי: ממיסים בסיר קטן על האש קרם קוקוס, שמן קוקוס וסוכר חום. מוסיפים קוקוס טחון, מבשלים עד לקבלת צבע קרמלי ומורידים מהאש.

8 כשהעוגה מוכנה, מעבירים את התנור למצב גריל עליון (עדיין על חום 180 מעלות). מוזגים את הרוטב הקוקוס על העוגה מיד כשיוצאת מהתנור, ומכניסים אותה חזרה ל-5 דקות נוספות עד שהציפוי משחים.

9 מצננים לחלוטין ומגישים (והיא טעימה אפילו יותר ביום שלמחרת).

פרוסה יפה (צילום: נופר צור, mako אוכל)
פרוסה יפה|צילום: נופר צור, mako אוכל