עוגת קלמנטינות עם שקדים ושמן זית
מה יותר כיף מכוס תה עם פרוסה של עוגת הדרים טעימה? התשובה היא כוס תה עם פרוסת עוגת הדרים טעימה, שיש בה מספיק מרכיבים בריאים בשביל שלא תחשב לחטא, ואפילו להפך. תראו למשל את היפה הזאת
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
לתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ:
1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין לבן (אם אין – אפשר קמח לבן רגיל)
קורט מלח
2 כוסות (200 גרם) שקדים טחונים לאבקה
2 כפיות אבקת אפייה
4 ביצים גודל L
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן זית (עדיף זן עדין כמו קונייקי או לצ'ינו)
כוס (240 מ"ל) מיץ קלמנטינות (בערך 3-4 קלמנטינות, תלוי בגודל)
קליפה מגוררת מלימון בינוני
כפית תמצית וניל
אבקת סוכר, לקישוט
לסירופ לימון:
מיץ מחצי לימון
4 כפות מים
2 וחצי כפות (25 גרם) סוכר לבן
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2 מערבבים בקערה קמח, מלח, שקדים טחונים ואבקת אפייה.
3 בקערה נפרדת טורפים במטרפה ביצים וסוכר לתערובת תפוחה.
4 מוסיפים את שמן הזית באיטיות וממשיכים לטרוף.
5 מוסיפים מיץ קלמנטינות וטורפים שוב. מוסיפים קליפת לימון ווניל ומערבבים.
6 מאחדים את שתי התערובות לבלילה אחידה ונוזלית.
7 מוזגים לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
8 בזמן שהעוגה בתנור מכינים את סירופ הלימון: מרתיחים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן עד שהסוכר נמס. מבשלים עוד כ-2 דקות ברתיחה ומסירים מהאש.
9 כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים אותה היטב בסירופ. מקשטים באבקת סוכר ומגישים.