אוכל
צילום׃ קרן אגם, אוכל טוב

חלת לחם קופים

יכול להיות שיצא לכם לטעום לחם קופים - מאפה, בדרך כלל מתוק, שנאפה בצורת כדורים כדורים - אבל על חלת כדורים אנחנו בטוחים שלא שמעתם. הסיבה היא, כנראה, שאף אחד עדיין לא עלה על הפוטנציאל המשוגע של הדבר הזה

קרן אגם | אוכל טוב | פורסם 26/03/20 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 103 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (2 תבניות קוגלהוף קוטר 24):

1 קילו (7 כוסות) קמח לבן או קמח לחם

2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים

שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן

שני שליש כוס (130 גרם) שמן קנולה

2 ביצים גודל L

2 כוסות (480 מ"ל) מים פושרים

כפית (5 גרם) מלח

לציפוי הכדורים:

120 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1 מנפים לקערת המיקסר קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים.

2 מפעילים את המיקסר במהירות איטית ומוסיפים סוכר לבן, שמן וביצים.

3 מוסיפים את המים תוך כדי פעולת המיקסר, במזיגה איטית (ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות). מוסיפים גם את המלח ולשים 8-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.

>> לבלוג של קרן אגם

חלת לחם קופים - לפני ההוצאה מהתבנית (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
לפני ההוצאה מהתבנית|צילום: קרן אגם, אוכל טוב

4 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שישומן מכל הכיוונים. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים.

5 כשהבצק מוכן מחלקים אותו לכדורים קטנים במשקל 30 גרם כל אחד (אם אין לכם משקל, גודל הכדורים צריך להיות מעט קטן יותר מכדור פינג פונג).

6 טובלים כל כדור בחמאה מומסת ומסדרים בתבניות, אחד על השני. חשוב לא לעבור את שלושת רבעי גובה התבנית כי הכדורים תופחים מאוד באפייה.

7 אם נשארה קצת חמאה מומסת, שופכים אותה על הכדורים בתבניות.

8 מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30 דקות.

9 מחממים תנור ל-180 מעלות.

חלת לחם קופים (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
חלת לחם קופים|צילום: קרן אגם, אוכל טוב

10 אופים את החלות 30-35 דקות, עד שהכדורים מזהיבים.

11 מוציאים מהתנור, מצננים 5 דקות והופכים על צלחת גדולה (עם התבנית). ממתינים כמה דקות ורק אז מוציאים את התבנית.

12 מגישים חם.