חלת לחם קופים
יכול להיות שיצא לכם לטעום לחם קופים - מאפה, בדרך כלל מתוק, שנאפה בצורת כדורים כדורים - אבל על חלת כדורים אנחנו בטוחים שלא שמעתם. הסיבה היא, כנראה, שאף אחד עדיין לא עלה על הפוטנציאל המשוגע של הדבר הזה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (2 תבניות קוגלהוף קוטר 24):
1 קילו (7 כוסות) קמח לבן או קמח לחם
2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
שני שליש כוס (130 גרם) שמן קנולה
2 ביצים גודל L
2 כוסות (480 מ"ל) מים פושרים
כפית (5 גרם) מלח
לציפוי הכדורים:
120 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה:
1 מנפים לקערת המיקסר קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים.
2 מפעילים את המיקסר במהירות איטית ומוסיפים סוכר לבן, שמן וביצים.
3 מוסיפים את המים תוך כדי פעולת המיקסר, במזיגה איטית (ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות). מוסיפים גם את המלח ולשים 8-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
4 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שישומן מכל הכיוונים. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים.
5 כשהבצק מוכן מחלקים אותו לכדורים קטנים במשקל 30 גרם כל אחד (אם אין לכם משקל, גודל הכדורים צריך להיות מעט קטן יותר מכדור פינג פונג).
6 טובלים כל כדור בחמאה מומסת ומסדרים בתבניות, אחד על השני. חשוב לא לעבור את שלושת רבעי גובה התבנית כי הכדורים תופחים מאוד באפייה.
7 אם נשארה קצת חמאה מומסת, שופכים אותה על הכדורים בתבניות.
8 מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30 דקות.
9 מחממים תנור ל-180 מעלות.
10 אופים את החלות 30-35 דקות, עד שהכדורים מזהיבים.
11 מוציאים מהתנור, מצננים 5 דקות והופכים על צלחת גדולה (עם התבנית). ממתינים כמה דקות ורק אז מוציאים את התבנית.
12 מגישים חם.