אוכל
צילום׃ דן לב, מחלבות גד

טירמיסו בכוסות אישיות

מסקרפונה? יש. שוקולד? יש ויש. שכבות מתוקות של עוגיות בישקוטי בניחוח קפה - יש בהחלט. אנחנו חושבים שהולך לצאת לנו חתיכת טירמיסו מעולה

שי-לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 21/06/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 70 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

4 חלמונים

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות

1 כף אבקת קקאו

1 כף גדושה קפה נמס מגורען

1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים

1/3 כוס (80 מ"ל) ליקר קפה או ברנדי

300 גרם בישקוטים

לקישוט:

אבקת קקאו או שוקולד מגורר

אופן ההכנה:

1 מקציפים את החלמונים והסוכר בקערת מיקסר, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

2 בקערה נפרדת מערבבים את גבינת המסקרפונה על מנת לרכך אותה מעט, ומערבבים לתוכה את תערובת החלמונים בתנועות קיפול.

3 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת בהדרגה לתערובת המסקרפונה עד לקבלת קרם חלק. מחלקים את התערובת לשתי קערות.

4 ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי). מוסיפים את השוקולד המומס לאחת הקערות יחד עם הקקאו ומערבבים היטב.

5 ממיסים את הקפה המגורען במים רותחים. מוסיפים ליקר קפה או ברנדי ומערבבים.

6 טובלים מחצית מהבישקוטים טבילה קצרצרה בתערובת הקפה, שוברים ומרפדים את תחתית הכוסות. יוצקים מעל את תערובת השוקולד.

7 טובלים את שאר הבישקוטים בתערובת הקפה ומניחים מעל תערובת השוקולד. יוצקים את תערובת הגבינה הלבנה.

8 מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות. שומרים עד 4 ימים.

9 זורים קקאו או שוקולד מגורר ומגישים.

  

>> עוד מתכונים איטלקיים טעימים