טירמיסו בכוסות אישיות
מסקרפונה? יש. שוקולד? יש ויש. שכבות מתוקות של עוגיות בישקוטי בניחוח קפה - יש בהחלט. אנחנו חושבים שהולך לצאת לנו חתיכת טירמיסו מעולה
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
4 חלמונים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1 כף אבקת קקאו
1 כף גדושה קפה נמס מגורען
1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
1/3 כוס (80 מ"ל) ליקר קפה או ברנדי
300 גרם בישקוטים
לקישוט:
אבקת קקאו או שוקולד מגורר
אופן ההכנה:
1 מקציפים את החלמונים והסוכר בקערת מיקסר, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
2 בקערה נפרדת מערבבים את גבינת המסקרפונה על מנת לרכך אותה מעט, ומערבבים לתוכה את תערובת החלמונים בתנועות קיפול.
3 מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת בהדרגה לתערובת המסקרפונה עד לקבלת קרם חלק. מחלקים את התערובת לשתי קערות.
4 ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי). מוסיפים את השוקולד המומס לאחת הקערות יחד עם הקקאו ומערבבים היטב.
5 ממיסים את הקפה המגורען במים רותחים. מוסיפים ליקר קפה או ברנדי ומערבבים.
6 טובלים מחצית מהבישקוטים טבילה קצרצרה בתערובת הקפה, שוברים ומרפדים את תחתית הכוסות. יוצקים מעל את תערובת השוקולד.
7 טובלים את שאר הבישקוטים בתערובת הקפה ומניחים מעל תערובת השוקולד. יוצקים את תערובת הגבינה הלבנה.
8 מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות. שומרים עד 4 ימים.
9 זורים קקאו או שוקולד מגורר ומגישים.