אוכל
צילום׃ דן לב, מחלבות גד

קרוקטים של תפוחי אדמה ומוצרלה

תקועים עם שאריות פירה שאף אחד לא רוצה לאכול? הכינו מהם את כדורי התפודים והגבינה המטוגנים האלה, ותראו שכולם יעוטו עליהם בלי להתבלבל. תכלס, בצדק

שי-לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 02/08/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ל-24 קרוקטים:

3 כוסות פירה קר (מ-3 תפוחי אדמה גדולים)

2 ביצים

150 גרם מוצרלה מגורדת

3/4 כוס (105 גרם) קמח רגיל

2 שיני שום כתושות

1/3 כוס עירית קצוצה דק

1 כפית פפריקה, מתוקה או חריפה

אגוז מוסקט מגורר טרי

מלח

פלפל שחור גרוס

לציפוי:

2/3 כוס פירורי לחם

1/2 כפית פפריקה מתוקה

1/2 כפית מלח

לטיגון:

שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את חומרי הקרוקטים. בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים בקוטר 5 ס"מ. מערבבים פירורי לחם, פפריקה ומלח בקערה ומגלגלים את הכדורים בתערובת.

2 מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בינוני על להבה בינונית.

3 מטגנים שליש מכמות הקרוקטים 4-3 דקות, עד הזהבה (מקפידים שהשמן לא יהיה חם מדי, כדי שהקרוקטים ייעשו מבפנים). מוציאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם שאר הקרוקטים (בכל פעם מטגנים שליש מהכמות כדי שהשמן יישאר חם).

>> בשבוע שעבר הכנו פסטה קפרזה

>> טיפ לביצה עין מושלמת