אוכל
צילום׃ דניאל לילה, מחלבות גד

פסטה קפרזה

שילוב מושלם של מוצרלה טרייה, עגבניות שרי וקרעי בזיליקום. עכשיו תגידו - "היי, לא חידשתם כלום, זו קפרזה!". נכון, אבל הפעם הסלט האהוב מהמסעדות משתלב במנה ביתית וקלילה של פסטה דווקא. תודו שזה רעיון מעולה

שי-לי ליפא | מחלבות גד | פורסם 26/07/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 38 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 חבילה (500 גרם) פסטה ארוכה (ספגטי, לינגנוויני או פטוצ'יני)

לרוטב:

1/2 כוס שמן זית

2 שיני שום פרוסות דק

30 עגבניות שרי חצויות

1 קופסה (150 גרם) מוצרלה בייבי 

להגשה:

‏12 עלי בזיליקום קרועים גס

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

‏1. מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שום ומאדים כדקה תוך כדי בחישה עד שעולה ריח (לא להזהיב את השום).

‏2. מסירים מהכיריים, מוסיפים עגבניות ומוצרלה, מערבבים ומשהים כ-10 דקות.

‏3. בינתיים מבשלים את הפסטה: מרתיחים כמות גדולה של מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים ושומרים כ-1/2 כוס ממי הבישול.

‏4. משלימים את הכנת המנה ומגישים: מעבירים את הפסטה לקערה ויוצקים את הרוטב החמים. מוסיפים 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה, מפזרים בזיליקום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מגישים מיד.

>> בפעם שעברה הכנו עוגיות ריבה וגבינת ריקוטה

>> והנה לחם בירה פגזי