צילום׃ דניאל לילה, מחלבות גד
פסטה קפרזה
שילוב מושלם של מוצרלה טרייה, עגבניות שרי וקרעי בזיליקום. עכשיו תגידו - "היי, לא חידשתם כלום, זו קפרזה!". נכון, אבל הפעם הסלט האהוב מהמסעדות משתלב במנה ביתית וקלילה של פסטה דווקא. תודו שזה רעיון מעולה
שי-לי ליפא | מחלבות גד
| פורסם 26/07/15
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
1 חבילה (500 גרם) פסטה ארוכה (ספגטי, לינגנוויני או פטוצ'יני)
לרוטב:
1/2 כוס שמן זית
2 שיני שום פרוסות דק
30 עגבניות שרי חצויות
1 קופסה (150 גרם) מוצרלה בייבי
להגשה:
12 עלי בזיליקום קרועים גס
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שום ומאדים כדקה תוך כדי בחישה עד שעולה ריח (לא להזהיב את השום).
2. מסירים מהכיריים, מוסיפים עגבניות ומוצרלה, מערבבים ומשהים כ-10 דקות.
3. בינתיים מבשלים את הפסטה: מרתיחים כמות גדולה של מי מלח בסיר גדול. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לדרגת אל-דנטה. מסננים ושומרים כ-1/2 כוס ממי הבישול.
4. משלימים את הכנת המנה ומגישים: מעבירים את הפסטה לקערה ויוצקים את הרוטב החמים. מוסיפים 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה, מפזרים בזיליקום, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מגישים מיד.