אוכל
צילום׃ דן לב, mako אוכל

קנלוני קשקבל וברוקולי

קנלוני ממלואים בברוקולי, ריקוטה וקשקבל, ברוטב עשיר של שמנת ועירית, שיזרקו אתכם לסיבוב קטן באיטליה ככה סתם לארוחת הצהריים, וכל זה בחצי שעה של עבודה בלבד. איך שלא תסתכלו על זה - שווה

טל כהן | מחלבות גד | פורסם 25/06/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית מלבנית בינונית:

חבילת קנלוני

200 גרם משולש גבינת קשקבל מגוררת

200 גרם ברוקולי מופשר ומסונן היטב 

גביע (250 גרם) גבינת ריקוטה 5% 

2 ביצים

מלח

פלפל

לרוטב שמנת:

1/2 1 חבילות שמנת מתוקה 32%

חבילת עירית קצוצה

מלח

אופן ההכנה:

1 מכינים את המלית: מערבבים חצי מכמות הקשקבל המגורר, הברוקולי, הריקוטה, הביצים, המלח והפלפל. 

2 מעבירים את התערובת לשק זילוף וממלאים את הקנלוני במלית (אפשר לעשות את זה גם בעזרת כפית).

3 משמנים מעט את תבנית בינונית ומניחים בה את הקנלוני הממולא.

4 מכינים את הרוטב: מבשלים את השמנת המתוקה והעירית. מוסיפים מלח ומצמצמים את הרוטב עד לחצי מהכמות על אש נמוכה (מערבבים עם כף עץ עד שהרוטב מסמיך).

5 מוזגים את הרוטב מעל הקנלוני. מגררים את יתר הקשקבל מעל.

6 מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות (טורבו) ל-25 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ-5 דקות.

>> טירמיסו תענוג בכוסות אישיות
>> חטיף בריא: עגבניות שרי צלויות עם פרמזן