פינוק ישראלי: סלט בטברנה
סלט ירקות טרי הוא אחד המאכלים הכי ישראליים ואהובים שיש. כאן השף של רשת קפה קפה שדרג אותו עם מאפה של בצק עלים במילוי שלל גבינות טעימות, וגם ריבוע יפה של גבינה בולגרית עם זעתר ושמן זית, לטאץ' הסופי
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (2 מנות):
פלפל אדום, חתוך לקוביות גדולות
עגבנייה, חתוכה לקוביות גדולות
מלפפון, חתוך לקוביות גדולות
בצל סגול, חתוך לקוביות גדולות
10 זיתי קלמטה מגולענים, פרוסים
מיץ מלימון אחד
100 מ"ל שמן זית איכותי
מלח
פלפל שחור גרוס
גבינה בולגרית 24%, 100% רכיבים טבעיים
זעתר
שמן זית
למאפה הגבינות:
200 גרם בצק עלים מופשר, חתוך ל-2 ריבועים בגודל 10*10
200 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם גבינה צהובה 100% רכיבים טבעיים
100 גרם גבינה מלוחה
50 גרם פרמזן מגוררת
ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם מאפי הגבינה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 פורסים את ריבועי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מערבבים את הגבינות למילוי.
3 מסדרים שורה מהמילוי על כל אחד מריבועי הבצק, כ-2 ס"מ מהקצה. מקפלים ומדביקים את הקצוות בעזרת ביצה טרופה.
4 חורצים חריצים בבצק, מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום. אופים עד שהתחתית שחומה ואפויה.
5 הסלט: מערבבים בקערה את הירקות, מיץ הלימון, שמן הזית והתבלינים.
6 להגשה: מניחים על הסלט את הגבינה הבולגרית, מפזרים זעתר ובוזקים מעט שמן זית. מגישים עם מאפה הגבינות.
* הסלט הוא חלק מהתפריט החדש של רשת קפה קפה.