תשאלו ילד מה הוא רוצה לארוחת ערב, יש סיכוי גבוה מאוד שהוא יגיד פיצה. מדובר באחד המאכלים הכי אהובים, בעיקר על ילדים, ואיש לא יודע להגיד בדיוק למה. אולי זה כי מדובר באחד המאכלים הבודדים שאפשר לאכול עם הידיים בלי להצטרך להתנצל על זה, ואולי זה פשוט השילוב הגאוני הזה של בצק-עגבניות-גבינה צהובה, שתכלס ממש קשה להתחרות בו. הוסיפו לזה את זכות הבחירה אילו תוספות יהיו על הפיצה ואילו לא - וקיבלתם מנה שלא סתם היא מהאהובות ביותר על הישראלים, ולא סתם מהווה את ארוחת הערב המשפחתית המושלמת - אלא היא באמת כיף גדול.
השאלה הבאה היא איך דואגים שהפיצה שניתן לילדים שלנו תהיה להם טעימה, אבל לא פחות חשוב - מזינה ובריאה? קודם כל, חשוב תמיד להשתמש במוצרים טבעיים. כשמכינים את הבצק, חשוב להשתמש בקמח איכותי, ולהוסיף לו רק חומרי גלם טבעיים. גם הרוטב צריך להיות ממוצרים לא מעובדים, בלי תוספות ובלי רכיבים לא מוכרים.
אבל הכי חשובה היא הגבינה. במקום להשתמש בגבינות זולות שמכילות המון מרכיבים, מוטב להשתמש בגבינות מ-100% רכיבים טבעיים, כאלה שמכניסות טוב הביתה. השילוב של גבינה צהובה וגבינת מוצרלה הוא המומלץ ביותר, כי יש בו מצד אחד את הטעם האהוב של גבינה צהובה, שכל הילדים אוהבים והיא נותנת הטעם העיקרית, ומצד שני את הקרמיות והרכות של המוצרלה, שעוזרת לגבינה של הפיצה להימתח ולהימתח.
ועכשיו, תכלס: איך משדרגים את הפיצה?
אז איך מכינים פיצה שילדים אוהבים? קודם כל, רוב הילדים יאהבו פיצה בלי כלום. בלי הרבה תוספות וקשקושים. רוטב עגבניות איכותי וגבינות טובות - גבינה צהובה ו/או מוצרלה - וזהו.
אם אתם בכל זאת מעוניינים בתוספות - תנו לילדים להיות חלק מהבחירה. הציעו להם כמה אפשרויות, אפשרו להם לבחור, ואפילו בקשו שיסדרו את התוספות על הפיצה בעצמם. ילד שהשתתף בתהליך הבחירה ותהליך ההכנה ישמח הרבה יותר לאכול את המנה הסופית.
ואילו תוספות ילדים אוהבים? ישנן התוספות המוכרות והאהובות: זיתים, תירס, פטריות, בצל, פרוסות עגבנייה, גמבה ואפילו אננס. אם יש לכם ילדים שמוכנים להתנסות, אפשר להציע להם גם תוספת של טונה, מה שיוסיף לארוחת הערב מרכיב חלבון.
מחפשים רעיונות לתוספות מקוריות? אולי באיטליה לא ממש יעופו על התוספת הזו שלנו, אבל ממש כמו פיתה עם זעתר - נסו לחשוב על פיצה עם זעתר. אם הצלחתם להשיג עלי זעתר טריים, לא תאמינו עד כמה הם יהיו טעימים על הפיצה. אבל גם התבלין היבש, שמגיע עם שומשום, ישדרג כל פיצה, והילדים יאהבו אותו.
אם הילדים שלכם לא אוהבים רוטב עגבניות תמיד אפשר להכין להם פיצה לבנה, שהיא פיצה לגמרי לגיטימית באיטליה, שם קוראים לה פיצה ביאנקה. את רוטב העגבניות אפשר להחליף בגבינת מסקרפונה שמורחים על הפיצה, או, אם רוצים להשקיע קצת יותר, ברוטב שמנת, ממש כמו של פסטה, שמורחים על הפיצה ומעליו מוסיפים את התוספות.
אם אתם בקטע של פיצה לא שגרתית, אפשר גם לחשוב על תוספת של קוביות תפוחי אדמה שהקפצתם מעט במחבת עם תבלינים, וגם קוביות בטטה או דלעת שהוכנו באותה צורה; גם פרחי כרובית או ברוקולי קטנים יהיו תוספת מעולה לפיצה מקורית, ואם הילדים שלכם מוכנים לאכול ירוקים, אפשר גם להוסיף על הפיצה, מיד כשהיא יוצאת מהתנור, עלי רוקט או בזיליקום שיוסיפו המון טעם.
עכשיו נשאר רק לאכול את הפיצה עם תוספת של ירקות או סלט בצד - ויש לכם ארוחת ערב משפחתית ישראלית מושלמת.