עוגת ביסקוויטים

מה שהכי יפה בעוגת ביסקוויטים זה הפשטות שלה, וכל ישראלי יגיד לכם שהכי פשוט זה הכי טוב. גם אם אוכלים אותה בחוץ וגם אם מכינים אותה בבית, עם רכיבים טבעיים, ושולטים באיכות ובכמות של מה שנכנס אליה. עוגת ביסקוויטים היא מצד אחד קינוח לא מאוד מסובך שילדים אוהבים להכין ועוד יותר אוהבים לטרוף, ומצד שני – מככבת בלא מעט שולחנות חג (או.קיי, חוץ מפסח) והתבנית שלה מתחסלת מהר. אם זה לא להיט, מה כן?

מתכונים לראש השנה

סברינה

כשמדובר בעוגת סברינה, כמעט שלא צריך להסביר או לפרט. אין כיף גדול כמו להתקשט בשפמפם קצפת אחרי ביס בסברינה. המראה שלה חגיגי, המרקם לח, והטעם העשיר שלה מחזיר אותנו לילדות בקטע הכי טוב שיש. טיפ קטן: אם תוסיפו מעל רוטב פירות יער – קיבלתם נוסטלגיה ישראלית. מה צריך יותר מזה?

קפה קפה - סברינה (צילום: בן יוסטר, קפה קפה)
סברינה של קפה קפה|צילום: בן יוסטר, קפה קפה

כדורי שוקולד

כשחושבים על זה, כדורי שוקולד, אלה שאנחנו אוכלים מהם בכמויות בכל הזדמנות, הם כמו טראפלס. הם יכולים להיות מצופים בקוקוס, בסוכריות, בקקאו או בשברי עוגיות, זה לא משנה. אפשר לאכול אותם כמו פופקורן ממש, ומה יותר חמוד מקינוח שכבר מגיע בגודל של ביס?

עוגת גבינה

אם או בלי קשר לשבועות, עוגת גבינה הפכה לאחד הקינוחים המועדפים על לא מעט ישראלים. יכול מאוד להיות שלחג הביכורים היה חלק בזה, אבל איך שלא יהיה – אפויה, קפואה, רוטטת, רכה, אוורירית או טבעונית – פרוסת עוגת גבינה היא קינוח שכל אחד חייב לפחות פעם בשנה.

אין תמונה