מפרום חצילים וברמונדי ברוטב חריימה
אין שום דבר רע במפרום קלאסי, אבל קחו אותו ותנו לו טוויסט קליל ואביבי יותר, וקיבלתם את המתכון הזה: דיסקיות חצילים במילוי ברמונדי טרי וים עשבי תיבול, וכל זה ברוטב חריימה
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 חציל גדול
1 כוס קמח (או קמח מצה)
3 ביצים
מלח
500 מ"ל שמן לטיגון
למילוי:
300 גרם פילה ברמונדי ללא עור קצוץ דק או טחון
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
צרור כוסברה, קצוץ דק
חופן נענע, קצוץ דק
2 גבעולי בצל ירוק, קצוץ דק
1 בצל לבן, קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
רבע כוס שמן זית
חצי כפית כמון
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
1/2 כוס שמן זית
10 שיני שום קצוצות דק
4 פלפל צ'ילי ירוק או אדום, קצוץ דק
4 כפות רסק עגבניות
1 כפית זרעי כוסברה
חצי כפית זרעי קימל
1 כפית כמון
1 כף סוכר
2 כפות פפריקה מתוקה
4 פלפל שאטה שלם יבש
מיץ מלימון אחד
מלח
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל מרכיבי המילוי.
2 חותכים את החצילים לעיגולים בעובי 4 ס"מ ויוצרים חתך לרוחבם, לא עד הסוף, כאשר שני החלקים עדיין מחוברים. ממלאים את החצילים.
רוצים לרכוש דגים ושיגיעו עד אליכם? לחצו כאן.
3 מכינים שתי צלחות: אחת עם קמח ואחת עם ביצה ומלח.
4 טובלים את החצילים הממולאים בקמח, לאחר מכן טובלים בביצה, ומטגנים בשמן עמוק מספר דקות עד להשחמה.
5 מכינים את הרוטב: יוצקים שמן לסיר רחב ומטגנים את השום והפלפל החריף מספר דקות עד לריכוך והשחמה קלה. מוסיפים זרעי הכוסברה, קימל, כמון, פפריקה, סוכר, מלח ושאטה, וממשיכים לטגן מספר דקות.
6 מוסיפים את רסק העגבניות והלימון, מערבבים היטב ויוצקים את המים. מבשלים על אש קטנה 20 דקות.
7 מוסיפים את החצילים הממולאים לסיר ויוצקים מעליהם את הרוטב כך שיהיו מכוסים היטב. מבשלים 40 דקות על אש קטנה עם כיסוי.