אוכל
צילום׃ רעות עזר

בורקס ברמונדי ישראלי ומנגולד

בצק פילאס טורקי יכול לקבל באהבה הרבה סוגי מילוי - אבל מילוי של מנגולד יחד עם דג ברמונדי ישראלי טרי, זאת כבר אהבת אמת

רעות עזר | mako אוכל | פורסם 23/04/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.8 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חבילה בצק פילאס טורקי

1 ביצה טרופה

חצי כוס שומשום

למילוי:

2 פילה ברמונדי ללא עור, קצוצים גס

רבע כוס שמן זית

2 בצלים, קצוצים דק

500 גרם מנגולד, ללא החלק הלבן, קצוץ

2 שיני שום, כתושות

רבע כפית אגוז מוסקט

מלח

פלפל שחור

עלים מ-3 ענפי זעתר טרי

אופן ההכנה:

1 המילוי: מטגנים את הבצל במחבת רחבה עד להזהבה. מוסיפים את המנגולד ומאדים עד שהוא מאבד מנפחו.

2 מוסיפים שום כתוש, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור, מערבבים היטב, מצננים במסננת ומעבירים לקערה.

3 מטגנים את הדג במעט שמן זית כ-2 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עם תערובת המנגולד. מוסיפים גם את הזעתר הטרי.

בורקס ברמונדי ישראלי ומנגולד (צילום: רעות עזר)
זה היה מהר!|צילום: רעות עזר

4 מקמחים מעט משטח עבודה ופותחים את בצק הפילאס. חותכים אותו ל-4-5 מלבנים שווים, מסדרים שורה של מילוי בקצה שקרוב אלינו ומגלגלים לרולדה שמנמנה. מהרולדה יוצרים שבלול. חוזרים על הפעולה עם שאר המלבנים.

5 מחממים תנור ל-180 מעלות.

6 מסדרים את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים ביצה ומפזרים שומשום. אופים במשך 40 דקות עד להשחמה.

רוצים לרכוש דגים ושיגיעו עד אליכם? לחצו כאן.