בורקס ברמונדי ישראלי ומנגולד
בצק פילאס טורקי יכול לקבל באהבה הרבה סוגי מילוי - אבל מילוי של מנגולד יחד עם דג ברמונדי ישראלי טרי, זאת כבר אהבת אמת
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 חבילה בצק פילאס טורקי
1 ביצה טרופה
חצי כוס שומשום
למילוי:
2 פילה ברמונדי ללא עור, קצוצים גס
רבע כוס שמן זית
2 בצלים, קצוצים דק
500 גרם מנגולד, ללא החלק הלבן, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
רבע כפית אגוז מוסקט
מלח
פלפל שחור
עלים מ-3 ענפי זעתר טרי
אופן ההכנה:
1 המילוי: מטגנים את הבצל במחבת רחבה עד להזהבה. מוסיפים את המנגולד ומאדים עד שהוא מאבד מנפחו.
2 מוסיפים שום כתוש, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור, מערבבים היטב, מצננים במסננת ומעבירים לקערה.
3 מטגנים את הדג במעט שמן זית כ-2 דקות. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עם תערובת המנגולד. מוסיפים גם את הזעתר הטרי.
4 מקמחים מעט משטח עבודה ופותחים את בצק הפילאס. חותכים אותו ל-4-5 מלבנים שווים, מסדרים שורה של מילוי בקצה שקרוב אלינו ומגלגלים לרולדה שמנמנה. מהרולדה יוצרים שבלול. חוזרים על הפעולה עם שאר המלבנים.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 מסדרים את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים ביצה ומפזרים שומשום. אופים במשך 40 דקות עד להשחמה.
רוצים לרכוש דגים ושיגיעו עד אליכם? לחצו כאן.