אוכל
צילום׃ רעות עזר-אסרף

תבשיל דג ברמונדי עם זיתים ופלפלים

העבודה הכי "קשה" שתעשו כאן היא החליטה של הזיתים, אבל אחרי שתוציאו מהם את המרירות תקבלו תבשיל מתקתק ופיקנטי של שושקות, צ'ילי ירוק וזיתים עם דג ישראלי טרי

רעות עזר-אסרף | mako אוכל | פורסם 02/04/20 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 83 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 פילה דג ברמונדי

200 גרם זיתי נובו גדולים ללא גלעין

8 שיני שום חתוכים לחצאים

3 פלפל שושקה פרוס דק

2 פלפל צ'ילי ירוק פרוס

3 פלפל שאטה יבש

צרור כוסברה קצוצה

רבע כוס שמן זית

2 כפות פפריקה מתוקה בשמן

1 כפית כורכום 

מיץ מלימון אחד

2 כוסות מים

מלח

אופן ההכנה:

1 מניחים את הזיתים בסיר ויוצקים מים. מבשלים על אש גבוהה 20 דקות וחוזרים על פעולת ההרתחה פעמיים על מנת להוציא מרירות מיותרת. מסננים את הזיתים.

2 יוצקים שמן לסיר רחב ונמוך ומטגנים את השום עם כל סוגי הפלפלים עד להזהבה. מוסיפים את הזיתים החלוטים ומערבבים.

תבשיל דג ברמונדי עם זיתים ופלפלים (צילום: רעות עזר-אסרף)
צילום: רעות עזר-אסרף

3 מוסיפים פפריקה, כורכום ומלח, מערבבים וממשיכים לטגן למשך דקה. מוסיפים כוסברה, מערבבים, יוצקים את המים ומביאים לרתיחה.

4 מוסיפים את נתחי הדג ומבשלים 20 דקות על אש בינונית עם כיסוי חלקי.

5. בסוף הבישול,סוחטים את הלימון על הכל ומכבים את האש.

רוצים לרכוש דגים ושיגיעו עד אליכם? לחצו כאן.