פאייה ברמונדי ישראלי
תבשיל צבעוני ועשיר עם דג טרי, אורז, ירקות ועשבי תיבול שמכינים בפחות משעה וסוגר יופי של ארוחה. לא לשכוח לסחוט לימון מעל הכל
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
2 פילה ברמונדי, חתוך לנתחים בינוניים
1 וחצי כוס אורז עגול
2 בצל לבן, קצוץ דק
4 שיני שום, פרוסות דק
2 פלפל צי'לי אדום, פרוס דק
2 כוסות אפונה טרייה/קפואה
צרור פטרוזיליה, קצוץ
6 חוטי זעפרן
רבע כוס שמן זית
3 וחצי כוסות ציר דגים/מים רותחים
1 לימון
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 יוצקים שמן לסיר רחב וצורבים את נתחי הדג משני הצדדים. מתבלים במלח ופלפל שחור, ומוציאים לצלחת בצד.
2 באותו הסיר מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את השום,חצי מכמות הפלפל צ'ילי, חצי מכמות האפונה, זעפרן ומלח, וממשיכים לטגן מספר דקות.
3 מוסיפים את האורז, מערבבים היטב, יוצקים את הציר ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות על אש קטנה עם כיסוי.
4 מוסיפים את נתחי הדג שצרבנו לסיר ומבשלים עוד 15 דקות על אש קטנה עם כיסוי.
5 בסיום הבישול מוסיפים פטרוזיליה, שארית האפונה והפלפל צ'ילי חריף, וסוחטים לימון על הכל.
רוצים לרכוש דגים ושיגיעו עד אליכם? לחצו כאן.