אוכל
צילום׃ רעות עזר-אסרף

פאייה ברמונדי ישראלי

תבשיל צבעוני ועשיר עם דג טרי, אורז, ירקות ועשבי תיבול שמכינים בפחות משעה וסוגר יופי של ארוחה. לא לשכוח לסחוט לימון מעל הכל

רעות עזר-אסרף | mako אוכל | פורסם 13/05/20 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 98 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

2 פילה ברמונדי, חתוך לנתחים בינוניים

1 וחצי כוס אורז עגול

2 בצל לבן, קצוץ דק

4 שיני שום, פרוסות דק

2 פלפל צי'לי אדום, פרוס דק

2 כוסות אפונה טרייה/קפואה

צרור פטרוזיליה, קצוץ

6 חוטי זעפרן

רבע כוס שמן זית

3 וחצי כוסות ציר דגים/מים רותחים

1 לימון

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 יוצקים שמן לסיר רחב וצורבים את נתחי הדג משני הצדדים. מתבלים במלח ופלפל שחור, ומוציאים לצלחת בצד.

2 באותו הסיר מטגנים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את השום,חצי מכמות הפלפל צ'ילי, חצי מכמות האפונה, זעפרן ומלח, וממשיכים לטגן מספר דקות.

3 מוסיפים את האורז, מערבבים היטב, יוצקים את הציר ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות על אש קטנה עם כיסוי.

4 מוסיפים את נתחי הדג שצרבנו לסיר ומבשלים עוד 15 דקות על אש קטנה עם כיסוי.

5 בסיום הבישול מוסיפים פטרוזיליה, שארית האפונה והפלפל צ'ילי חריף, וסוחטים לימון על הכל.

רוצים לרכוש דגים ושיגיעו עד אליכם? לחצו כאן.

פאייה ברמונדי ישראלי (צילום: רעות עזר-אסרף)
צילום: רעות עזר-אסרף