אוכל
צילום׃ נמרוד סונדרס, mako אוכל

פאי בשר ישראלי חגיגי

חשבנו רבות מה יהיה הדבר הראשון שנבשל כשיגיע הגשם הראשון, ואז הגיע עז תלם עם הצעה שאי אפשר לסרב לה: פאי בשר קצת אחר, מבשר ישראלי טרי, הכי רחוק מגרסת הבשר הטחון שכולכם מכירים. מה זה אומר? בבקשה

עז תלם | mako אוכל | פורסם 08/10/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 134 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבשר:

מעט שמן צמחי

800 גרם בשר אונטריב או צלעות או צוואר ישראלי טרי, חתוך לקוביות

1 בצל בינוני, קצוץ דק

1 גזר בינוני, קלוף ומגורר

קורט תימין מיובש

2 כפות רסק עגבניות

2 כוסות יין אדום

1-2 כפות סילאן

מים

מלח

פלפל שחור

לתערובת הציפוי:

4-5 תפוחי אדמה אדומים גדולים, קלופים

4-5 כפות שמן זית

חצי כפית אגוז מוסקט טחון

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבשר: מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן. מניחים את קוביות הבשר וצורבים אותם היטב כ-3-4 דקות מכל צד. מוציאים לצלחת.

2 מוסיפים מעט שמן למחבת ומטגנים את ירקות השורש כ-3 דקות או עד שהם מתחילים להתרכך. מחזירים פנימה את הבשר ומוסיפים את התימין המיובש ורסק העגבניות. מבשלים כדקה ואז מוסיפים את היין האדום, הסילאן ומים עד גובה הבשר.

3 מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים עד שהבשר נימוח ורוב הנוזלים התאדו. טועמים ומתבלים במלח ופלפל בנדיבות.

4 מכינים את הציפוי: מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם הרבה מים עד לריכוך. אחרי שתפוחי האדמה התרככו לחלוטין, מועכים אותם לפירה יחד עם שמן הזית והאגוז המוסקט, ומתבלים במלח ופלפל (ניתן להוסיף כוס ממי בישול תפוחי האדמה לפירה כדי לקבל מרקם יותר קליל).

5 מחממים תנור ל-200 מעלות.

>> כל המתכונים לסוכות

6 מרכיבים את הפאי: מעבירים את תערובת הבשר לתבנית פיירקס בגודל בינוני ומשטחים מעליה את ציפוי הפירה.

7 עוברים עם מזלג על הציפוי כדי שיקבל צורה מפוספסת ומכניסים לתנור ל-20 דקות או עד שהפירה מתחיל להשחים ותערובת הבשר מבעבעת מהצדדים.

8 מוציאים מהתנור, נותנים לתבנית להתקרר דקה ומגישים.