מוקפץ בקר עם אטריות אורז ופטריות
במקום עוד מוקפץ עם חזה עוף אפרורי, למה שלא תלכו הפעם על אחד מנתחי הבקר הכי איכותיים ורכים שיש? תוסיפו לזה רוטב נפלא, נגיעה של ג'ינג'ר ושאר ירקות, והופ אתם באסיה האמיתית
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
לרוטב:
חצי כפית קורנפלור
5 כפות רוטב סויה
3 כפות סילאן
2 כפות חומץ אורז
רבע כפית שמן שומשום
למוקפץ:
2-3 כפות שמן
300 גרם שפיץ צ'אך ישראלי וטרי, חתוך לפרוסות דקות (נתחים ישראלים וטריים מתאימים נוספים: שייטל, אווזית או וייסבראטן)
3 שיני שום, פרוסות דק
חתיכה קטנה של ג'ינג'ר, קצוצה היטב
3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
2 חבילות פטריות (עדיף מסוגים שונים, למשל שמפיניון ושימג'י), חתוכות גס
חצי חבילה (200 גרם) ריבועי אטריות אורז (אחרי 30 דקות השריה במים פושרים עד לריכוך)
כף שומשום
להגשה:
כף שומשום
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרוטב: שמים את הקורנפלור ושתי כפות רוטב סויה בסיר קטן. מערבבים היטב כדי שלא יהיו גושים ומוסיפים את שאר רוטב הסויה וכל שאר המצרכים. מבשלים על להבה בינונית עד שהרוטב מסמיך. טועמים ומוסיפים עוד סויה או סילאן לפי הטעם.
2 מכינים את המוקפץ: מחממים היטב שמן במחבת רחבה. מכניסים פנימה את פרוסות הבקר ונותנים להן להזהיב על להבה גבוהה כ-2-3 דקות עד שהן מבושלות כמעט לחלוטין. מערבבים מעט ומוציאים לצלחת.
3 מוסיפים מעט שמן לסיר ומכניסים את השום, הג'ינג'ר והחלק הלבן של הבצל הירוק. מקפיצים יחד חצי דקה. מוסיפים את הפטריות ומעט מים ומקפיצים מעל להבה גבוהה כ-3-4 דקות עד שהפטריות מתרככות.
4 מחזירים חזרה פנימה את הבשר, ומוסיפים את אטריות האורז וחצי מכמות הרוטב. מערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף הכל. טועמים, מוסיפים עוד רוטב אם צריך, ולפני הערבוב האחרון מוסיפים את מרבית הבצל הירוק שנשאר. מגישים עם מעט שומשום מעל ולפני ההגשה מפזרים מעל הכל את שארית הבצל הירוק.