אוכל

שניצל כף בציפוי פריך

אנחנו מכירים לא מעט אנשים טובים שמוכנים להישבע בשניצל הרגיל, ואנחנו ממש מקווים שגם הם ינסו את המתכון הבא. זה לא במקום, זה משהו אחר לגמרי: שניצל מנתח בקר מעולה שמכינים ברגע. הטוב מכל העולמות

עז תלם | mako אוכל | פורסם 15/03/17 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 132 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 ביצים

חופן קטן גבעולי כוסברה, קצוצים דק

קורט מלח

2 שיני שום, כתושות

800 גרם כף בקר ישראלי טרי (נתחים מתאימים נוספים: שייטל, סינטה)

1 כוס קמח לבן

1 כוס פירורי לחם

שמן לטיגון עמוק

להגשה:

סלט ישראלי קצוץ דק ממלפפון ועגבנייה

פלחי לימון

חרדל

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת רחבה.

2 טורפים בקערה את הביצים יחד עם הכוסברה הקצוצה, המלח והשום הכתוש. 

3 מניחים את הקמח בצלחת, ואת פירורי הלחם בצלחת נפרדת (אפשר לתבל את הקמח במעט מלח ופלפל שחור).  

4. חותכים את הנתח ל-5-6 פרוסות בעובי שווה (חשוב לפרוס את הבקר נגד כיוון הסיבים). משטחים את הפרוסות בעזרת פטיש שניצלים, לעובי חצי ס"מ בערך (ניתן לבקש מהקצב).

5 מצפים את פרוסות הכף בקמח, מנערים מעט ומצפים בתערובת הביצים. מניחים על פירורי הלחם וטופחים עליהן מעט כדי שפירורי הלחם יהיו מהודקים היטב.

6 בודקים את טמפרטורת השמן: מפזרים מספר פירורי לחם מעל השמן - אם הם שוקעים השמן קר, אם הם נשרפים מיד השמן חם מדי וצריך להנמיך את הלהבה.

7 מניחים נתח מצופה אחד בשמן החם ומטגנים כל צד 2-3 דקות, עד להזהבה. בעזרת כף מחוררת מוציאים את השניצל מהשמן ומניחים על נייר סופג. ממשיכים לטגן באותו אופן את שאר הנתחים. מומלץ לטגן שניצל אחד בכל פעם.  מגישים מיד, ביחד עם פלחי לימון, חרדל וסלט ישראלי קצוץ.