צלי אסאדו בתנור
ראש השנה הוא ההזדמנות הכי טובה שיש להתחלות חדשות, אז למה לא ליישם את זה כבר בארוחת החג? אנחנו לגמרי הולכים על זה השנה, עם צלי אסאדו מושלם מבשר ישראלי וטרי שבילה כמה שעות טובות בתנור. התוצאה? תראו לבד
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
חתיכה מרובעת של נתח אסאדו עם עצם ישראלי וטרי, במשקל 3 קילו (שימו לב לא לבקש מהקצב אסאדו שרשרת)
3-4 כפות שמן זית
כף גדושה פפריקה מעושנת
כפית כמון טחון
כפית אורגנו מיובש
2 כפות סוכר חום
2 כפות ממרח צ'יפוטלה או 1 פלפל צ'יפוטלה קצוץ היטב (לא חובה)
2 כפות אבקת שום
כף גדושה פלפל שחור
מלח דק, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-110 מעלות.
2 מערבבים בקערה את כל המרכיבים מלבד נתח האסאדו.
3 מורחים את האסאדו בתערובת התבלינים מכל הכיוונים, ומעבירים לתבנית עמוקה מעט. אוטמים את התבנית בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום וצולים בחום הנמוך 8-10 שעות, עד שהנתח הופך נימוח ומשחים מבחוץ.
4 מוציאים את הנתח מהתנור ונותנים לו לנוח 40 דקות לפחות (המנוחה מייצבת את הבשר). כשמוכנים להגיש, מסירים את כל הכיסויים ומחזירים את הבשר לתנור חם (200 מעלות) לכ-10 דקות או עד שהוא מתחמם.
* ניתן להכין יום או יומיים מראש לפני ההגשה.
* מומלץ להגיש עם סלט כרוב מושקע ופלחי תפוחי אדמה אפויים.