אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

תחתיות ארטישוק במילוי בשר ותבלינים

ארטישוק הוא ירק נהדר שהופך לטעים הרבה יותר אחרי שמשדכים לו רוטב לימוני וסמיך ותערובת בשר ותבלינים. אתם יכולים להשתמש בארטישוק טרי, אבל גם תחתיות קפואות הן אופציה נהדרת. הכי חשוב? בשר בקר טרי וישראלי

ניר עופר, מעדניית דלישס | mako אוכל | פורסם 08/02/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 339 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

למלית:

חצי ק"ג בשר בקר ישראלי, שפונדרה וצוואר (חצי חצי), טרי וטחון

1 ביצה

רבע כוס פירורי לחם 

רבע צרור כוסברה או פטרוזיליה, קצוצה

1 בצל בינוני, קצוץ דק

4 כפות צנוברים קלויים

4 שיני שום, קצוצות

כפית בהרט

מלח

פלפל

כף שמן זית

לבסיס:

חבילת תחתיות ארטישוק (מופשרות)

לרוטב:

שמן זית

6 שיני שום, פרוסות

מלח

פלפל

כורכום

1 לימון בינוני

צרור כוסברה, קצוצה גס

2 כוסות מים

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי המלית יחדו עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית (חשוב לערבב תוך הכנסת אוויר לבלילה).

2 מכינים קציצות מהתערובת ומשדכים אותן לתחתיות הארטישוק.

3 מחממים במחבת רחבה ועמוקה את שמן הזית. מזהיבים את השום, ומתבלים במלח, פלפל וכורכום בנדיבות. מוסיפים קליפה מגוררת מחצי לימון, מיץ מחצי לימון ושלוש ארבע פרוסות לימון דקות. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומטגנים כדקה. מוסיפים את המים ומבשלים עד לקבלת רוטב. טועמים ומתקנים תיבול.

4 מוסיפים את תחתיות הארטישוק הממולאות כך שהרוטב נוגע בבשר אך לא מטביע אותו. מוסיפים מים עד לגובה הארטישוקים.

5 מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה (יוצקים מעט מהרוטב על הבשר כל כמה דקות). מגישים לצד אורז לבן ופלחי לימון לתיבול.

>> לעוד מתכוני בשר

>> למתכונים נוספים לחצו כאן

>> לעמוד הפיייסבוק של מועצת הבקר