צלי שייטל בשום ורוזמרין
דמיינו לעצמכם נתח בשר איכותי משוח בשמן זית ומבושם בשום ורוזמרין נכנס אל התנור ויוצא משם עסיסי ומושלם. עכשיו תפסיקו לדמיין, גשו לקצב הקרוב ולכו על זה, תאמינו לנו שלא תפסיקו ללקק את האצבעות
עז תלם | mako אוכל
| פורסם 28/12/16
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
1 נתח שייטל שלם וטרי במשקל 1.2 ק"ג (נתחים נוספים שמתאימים: וייסברטן, אנטרקוט או סינטה)
3-4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
2 ראשי שום
4-5 גבעולי רוזמרין
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-220 מעלות.
2 מניחים את נתח השייטל בתוך קערה ומשמנים מכל הכיוונים בשמן זית. מתבלים במלח (בעדינות, הנתח עובר המלחה במהלך ההכשרה) ופלפל שחור (בנדיבות).
3 חוצים לרוחב את ראשי השום מניחים אותם בתבנית המתאימה לצלייה. ביניהם מניחים את גבעולי הרוזמרין.
4 מניחים על השום והרוזמרין את נתח השייטל.
5 מכניסים לתנור ל-5 דקות (להשחמת הבשר) ומיד לאחר מכן מנמיכים את החום ל-180 מעלות.
6 צולים עוד כ-25 דקות או עד שהנתח מגיע לדרגת מדיום (אדמדם) במרכזו.
7 מוציאים מהתנור, נותנים לנתח לנוח לפחות 15 דקות, ופורסים אותו נגד כיוון הסיבים.
* מגישים עם פלחי תפוחי אדמה אפויים ושעועית ירוקה.