אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

נאם טוק - סלט בקר ועשבים

אנחנו מאוד אוהבים בשר, בטח אם הוא ישראלי, טרי ואיכותי. ומה עושים כשחם מדי? זה קל - משלבים את הבשר שלנו בסלט, ממש כמו שעשינו כאן. יותר מזה אנחנו לא צריכים

עז תלם | mako אוכל | פורסם 24/07/17 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

2 נתחים של סינטה או נתח קצבים מבקר ישראלי טרי, 150 גרם כל אחד (ניתן להשתמש גם בשפיץ צ'אך או שייטל)

מלח שולחן

כף שמן צמחי

1 מלפפון קטן

חצי צרור כוסברה, עלים בלבד

חצי צרור נענע, עלים בלבד

3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק

חצי כף שבבי צ'ילי יבש (או יותר לפי הטעם)

חופן בוטנים קלויים

1 בצל סגול או 2 בצלי שאלוט, פרוסים דק

2-4 כפות רוטב דגים

2-4 כפות מיץ לימון או ליים טרי

אופן ההכנה:

1 מתבלים את הבשר במלח בנדיבות.

2 מחממים את השמן במחבת רחבה, וכשהמחבת לוהטת מוסיפים את נתחי הבקר. צורבים 2 דקות מכל צד, מוציאים לצלחת ונותנים לנתחים לנוח כ-5-6 דקות.

3 חותכים את המלפפון לקוביות קטנות ומעבירים לקערה. קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים, יחד עם הצ'ילי, הבוטנים והבצל.

4 מתבלים ברוטב דגים ומיץ לימון לפי הטעם (אם זה חמוץ לכם מדי, ניתן להוסיף מעט סוכר חום לאיזון). מעבירים לצלחות הגשה.

5 פורסים את הבקר לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ. מניחים את הבשר על הסלט ומגישים מיד.