אוכל
צילום׃ דניה ויינר, אוכל של אמא, הוצאת כתר

פרגית עם פתיתים וירקות שורש

מנה נפלאה של פתיתים משודרגים שגם מבוגרים אוהבים, ברבע שעה עבודה

בני סיידא | אוכל של אמא, הוצאת כתר | פורסם 15/02/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1/4 כוס שמן זית

2 בצלים, קצוצים דק

4 שיני שום, קצוצות

2 גזרים, חתוכים לקוביות קטנות

1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות

1 פלפל ירוק בהיר, חתוך לקוביות קטנות

1 זוקיני, חתוך לקוביות קטנות

2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

1 ק״ג פרגיות (ירך עוף ללא עור ועצמות), חתוכות לנתחים בינוניים

500 גרם פתיתים בצורת אורז

1 כף גדושה אבקת מרק עוף

מלח, פלפל שחור גרוס

1 כף בהרט (תערובת תבלינים); או תבלין לגריל עוף

4 כוסות (1 ליטר) מים

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר רחב את שמן הזית, מוסיפים את הבצל, השום ואת כל הירקות ומטגנים 6 דקות. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים כ-5 דקות עד שיזהיבו מעט.

2 מוסיפים את הפתיתים, מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל ובהרט. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

3 מכסים ומבשלים על האש הקטנה ביותר 45 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומגישים.