אוכל
צילום׃ עודד קרני

עוף במילוי פתיתים ופטריות

עוף ממולא בפתיתים ופטריות שמפניון, בזיגוג מתוק של יין ודבש. ללקק את האצבעות

זמי שרייבר | בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים | פורסם 21/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 54 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גר’ פתיתים עגולים/ פתיתי אורז

שני בצלים חתוכים לטבעות

שתי עגבניות בשלות מגורדות

ראש שום טרי

250 גר’ פטריות שמפיניון

חצי כוס ציר עוף

עוף שלם בינוני טרי ונקי

חצי כוס יין לבן חצי יבש

שתי כפות רסק עגבניות

שתי כפות דבש

כפית פפריקה אדומה

שתי כפיות מלח

כפית פלפל שחור

שתי כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל עד להזהבה עם מעט שמן. מוסיפים את הפתיתים וממשיכים לטגן תוך בחישה עד הזהבה עם מעט שמן. מוסיפים פפריקה, עגבניות מגורדות, חצי כוס ציר עוף ומשלימים עם מים אחד על אחד על פי הכמות הפתיתים. מבשלים את הפתיתים עד דרגת שלושת רבע.

2 מוסיפים חצי מהכמות הפטריות מערבבים ומכבים את האש.

3 ממלאים את עוף בתערובת ומניחים אותו בתבנית אפייה. בעזרת סכין חורצים את העוף וממלאים את החריצים בשיני שום שלמות.

4 בכוס מדללים את הדבש, היין הלבן וכפית גדושה של פפריקה מתוקה.

5 מברישים את עוף בתערובת היין והדבש בנדיבות ומעבירים לתנור בחום של 160 מעלות למשך חצי שעה. מעת לעת ממשיכים להבריש את העוף בתערובת הדבש והיין.

6 לאחר חצי שעה מוסיפים מסביב לעוף את שאר התערובת ואת הפטריות שנותרו ומחזירים לתנור לחום של 180 מעלות עד להזהבה. בזמן הצלייה הסופית ממשיכים להבריש את העוף בשארית היין והדבש.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!