אוכל
צילום׃ עדי עובדיה

נזיד עדשים עם כרוב אדום ופתיתים

מרק כפרי מלא וסמיך, שיכול להשביע כל רעב. מתכון של גיל חובב

גיל חובב | בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים | פורסם 29/10/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 12 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 כרשות (או שני בצלים גדולים), קצוצות

3 שיני שום, קצוצות

רבע כוס שמן זית

2 כוסות (500 גרם) עדשים ירוקות

1 כוס כרוב אדום, קצוץ לקוביות קטנות

1 כוס פתיתים אפויים בצורת גרגרי אורז

12 כוסות מים רותחים

מלח ופלפל שחור גרוס

 

להגשה:

פטרוזיליה קצוצה

שום קצוץ

אופן ההכנה:

1 מזהיבים את הכרשה הקצוצה בשמן. מוסיפים שום ומטגנים עוד כדקה.

2 מוסיפים את העדשים ומערבבים היטב במשך דקה.

3 מוסיפים את המים והכרוב ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים שעה וחצי, עד שהעדשים מתחילות להתפורר.

4 מוסיפים את הפתיתים ומבשלים עוד עשר דקות.

5 טועמים, מתקנים תיבול. מגישים כשמעל כל צלחת זורים חופן פטרוזיליה ושן שום קצוצה דק.

* כדי שיהיה מעניין וצבעוני, אפשר להוסיף למרק בשלב מס' 4 (יחד עם הפתיתים) גם קופסת גרגרי תירס, ללא הנוזלים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!