אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

סנדוויץ' פועלים

שתי פרוסות עבות של לחם אחיד, משיחה יפה של טחינה, פלפל חריף קלוי, סלט של בצל וסומאק, והכוכבת - חביתת ירק על בסיס של בצל ותפוחי אדמה. ועכשיו שמישהו יגיד לנו שזה לא גורמה

יוגב ירוס | mako אוכל | פורסם 26/11/23 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.1 140 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לא משנה באילו מסעדות יוקרה אכלנו וכמה טעמנו וראינו בעולם הקולינרי, בסוף אנחנו תמיד חוזרים לאזורי הנוחות שלנו, וטוב שכך. שם אנחנו שוב פוגשים את עצמנו, נטולי יומרות והשתדלות יתר. הכיף הגדול מתחיל כשאנחנו לוקחים משהו מהבית, מאזור הנוחות, ומציגים אותו על הבמה הגדולה והנוצצת. אני באמת לא רואה הבדל בין חומרי גלם פשוטים לכאורה כמו תפוח אדמה ובצל לבין לובסטר וסטייק מיושן. הכל עניין של תפיסה חברתית; אפשר להגיש לובסטר בתוך לחמנייה בדיוק כמו שאפשר להגיש תפוח אדמה בקונסומה מושקע.

 

בחזרה לתפוח האדמה והבצל – מדובר בשני חומרי גלם צנועים ויומיומיים, אבל עשירים מאין כמותם בטעמים ובמרקמים ובעלי יכולת מופלאה להשתנות לאינסוף תוצאות, בהתאם לטכניקת הבישול. השניים האלה גם משלימים אחד את השני בצורה מושלמת.

 

כאן אני משתמש בהם כבסיס לחביתת הירק שלנו, שאפשר לומר עליה שהיא הגיעה מכל מקום ומשום מקום. אנחנו נתקלים בלביבות כאלה במטבחים רבים - עיג'ה אצל העיראקים, קוקו סבזי אצל הפרסים ופריטטה אצל האיטלקים. אני לא מתיימר לייצג כאן אף עדה, אבל המחשבה במחבת נעה בין כאן לשם, קצת איטליה, קצת לבנט, קצת שוק הכרמל והרבה שקט של בית.

 

והתוצאה? לגמרי לוקח אותה איתי לכל פנתאון קולינרי.

 

מרכיבים (2 מנות):

לשני כריכים:

4 פרוסות עבות של לחם אחיד

2 פלפלים ירוקים חריפים

חצי כוס טחינה גולמית

בצל סגול, פרוס דק

כפית שטוחה סומאק  

עגבנייה

עלי כוסברה

לחביתת הירק:

3 ביצים

שמן זית

בצל לבן, קצוץ 

רבע פלפל ירוק חריף, קצוץ

מלח ים

פלפל שחור

תפוח אדמה קטן, מגורר דק בפומפייה

צרור קטן פטרוזיליה, קצוץ דק

4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק (הלבן והירוק כאחד)

צרור קטן כוסברה, קצוץ דק

אופן ההכנה:

לחם אחיד זה ה-דבר (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
לחם אחיד זה ה-דבר|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

1 מתחילים עם החביתה: מחממים מחבת שיכולה גם להיכנס לתנור (ללא פלסטיק) עם שמן זית ומטגנים את הבצל הלבן והפלפל החריף עד הזהבה (כ-5 דקות). ממליחים ומפלפלים תוך כדי.

2 מחממים תנור ל-200 מעלות, גריל עליון.

3 מוסיפים למחבת את תפוח האדמה המגורר ועוד קורט מלח, מערבבים היטב ומאדים יחד כ-4 דקות נוספות, עד שתפוח האדמה מתחיל להתרכך ולהזהיב מעט.

4 מוסיפים את העשבים ומערבבים היטב.

5 שוברים את הביצים לקערה בינונית וטורפים אותן קלות (לא להקציף).

6 יוצקים את תכולת המחבת לקערת הביצים ומערבבים היטב.

7 מנגבים את המחבת, מוסיפים מעט שמן זית ויוצקים את התערובת חזרה פנימה. מטגנים על אש גבוהה תוך ערבוב מדי פעם כ-3 דקות, עד שמתחיל להתייצב.

חביתת ירק. הכוכבת (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
חביתת ירק. הכוכבת|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

8 מעבירים את המחבת לתנור החם עד שהחביתה מתייצבת היטב ומשחימה מעט.

9 משמנים מעט את הפלפלים החריפים ומניחים אותם בתנור לצד חביתת הירק, לקלייה קלה. 

10 כשהחביתה מוכנה מוציאים אותה ואת הפלפלים לצינון.  

11 פורסים את הפלפלים לפרוסות גסות.

12 מערבבים את הטחינה עם כחצי כוס מים קרים וממליחים בעדינות.

סנדוויץ' פועלים - ההרכבה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
סנדוויץ' פועלים - ההרכבה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
יוגב ירוס חותך את הכריך (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
יוגב ירוס חותך את הכריך|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
סנדוויץ' פועלים חצוי (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
סנדוויץ' פועלים חצוי|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

13 מערבבים יחד את הבצל הסגול והסומאק, ואת העגבנייה פורסים לפרוסות גסות.

14 מורחים את פרוסות הלחם בטחינה. פורסים "נתחים" יפים של חביתת ירק ומניחים מעל. ממשיכים עם פרוסות עגבנייה, בצל בסומאק, פלפל חריף, כמה טיפות שמן זית, קורט מלח ולבסוף עלי כוסברה.

15 סוגרים בפרוסה העליונה ומגישים עם ערמת מפיות וצ'ייסר ערק.