אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

סלמון עם ירקות צלויים בתבנית אחת

קצת לא נעים להודות, אבל עם כל היופי והרושם של המנה הזאת, היא ממש קלה להכנה. סטייק כרובית חתיכי, סלמון ורדרד ותפודים לנשמה - בקיצור - ארוחה בריאה וכיפית שתרשים את אהוביכם ותוציא אתכם משקיענים

יוגב ירוס | mako אוכל | פורסם 18/03/18 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לפעמים אין לנו זמן. בעצם, למה לפעמים. אין לנו זמן, אפשר כבר לראות את זה כמצב נתון - וככל שנקדים להשלים עם זה ככה מצבנו יהיה טוב יותר. המתכון הזה חוגג את חוסר הזמן שלנו: מתכון לדג סלמון עסיסי בתנור וירקות צלויים, שלוקח בחשבון את זמננו הקצוב. בלי מורכבויות, בלי טכניקות פומפוזיות ובלי זמני בישול ארוכים - פשוט זורקים הכל בתבנית ונותנים לתנור לעבוד בשבילנו. והיופי הוא שזה גם נראה פגז, כך שאפשר לשחק אותה כאילו עבדנו על זה ממש קשה, להפתיע בן או בת זוג ולקבל עוד כמה נקודות זכות.

 

סלמון הוא דג נהדר וסלחני למדי למשתמש הביתי: לא מתייבש בקלות ולא מצריך יותר מדי טיפול, ותמיד יוצא טעים. את הירקות ניתן להחליף לפי העדפות אישיות ולפי העונה. אין כאן שום דבר שלא תוכלו למצוא בסופר, בסך הכל שישה מרכיבים עיקריים וזמן הכנה סביר מאוד. רק תמזגו לכם כוס יין לבן עם זה, והסתדרתם.

מרכיבים (2 מנות):

כרובית קטנה

דלורית קטנה

1 בצל לבן

1 בצל סגול

1 שומר קטן

2 תפוחי אדמה קטנים

5 כפות שמן

נתח סלמון ללא עצמות במשקל 350 גרם

3-4 ענפים של רוזמרין/תימין/אורגנו (מה שיש הולך)

מלח ים גס

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-220 מעלות ופורסים את מרכז הכרובית לשני "סטייקים" בעובי 2 ס"מ.

סלמון ירקות צלויים יוגב ירוס (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
אחלה סטייק|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

2 פורסים את הדלורית לסירות ארוכות ומרחיקים את רוב הגרעינים.

3 פורסים את הבצלים לשישיות ארוכות.

4 פורסים את השומר לרבעים ארוכים.

5 פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 1 ס"מ.

6 משמנים את הירקות היטב בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

7 מסדרים את הירקות בשכבה אחידה על תבנית שטוחה, ואופים כ-20 דקות עד לקבלת גוון זהוב.

8 חורצים את בשר הסלמון בעזרת סכין חדה במרחקים של 2.5 ס"מ (חשוב לא לפגוע בעור), מתבלים את הדג במלח ים ומשמנים מעט.

9 מניחים את הדג ומעליו את ענפי העשבים. אופים הכל יחד כ-10 דקות נוספות, עד שהסלמון כמעט עשוי (מומלץ להוציאו מהתנור כשבשרו עדיין ורוד וטרם הלבין לחלוטין). מניחים לדג ולירקות לנוח כ-5 דקות, ומגישים.

סלמון ירקות צלויים יוגב ירוס (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
קשה להרוס סלמון|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל