אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

סירניקי – לביבות גבינה משודרגות

יוגב ירוס לוקח את לביבות הגבינה הפשוטות שכולם אוהבים ומקפיץ אותן עוד קומה למעלה, עם רוטב קרמל עדין ופרוסות דקות של אגס. רוצים אותן בגרסה הפשוטה, הביתית והמנחמת? גם זאת אופציה מעולה

יוגב ירוס | mako אוכל | פורסם 05/07/20 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 98 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

כשמשהו ממש טעים לי זה בדרך כלל מכה בי רק בדיעבד, כשאני חוזר לעצמי מאיפה שלא הייתי במהלך אותו הביס. לאחרונה שמתי לב שהחוויות האלה בדרך כלל מגיעות מהדברים הכביכול הפשוטים, כמו הסירניקי האלה, שמכילים איזשהו ד.נ.א ישן ונטוע במסורת, הרבה היסטוריה ובעיקר רצון להעניק, להאכיל ולהרגיע. מהמאכלים שכל ביס שלהם אומר "יהיה בסדר". אלה בדיוק המקומות שצריך לבשל מהם - מתוך רצון אמיתי לנסוך איזשהו רוגע.

יש פה גם אפקט שאני קורא לו "אפקט הכנאפה", וזה הדבר המטורף והמדהים הזה שקורה לנו כשאנחנו צוללים לתוך ביס עמוק ופריך, מלא בגבינה רכה וחמה שטרם החליטה אם היא מתוקה או מלוחה. אבל זה לא משנה, החושים כבר בסחרור, וכשנחזור לעצמנו נגיד "וויי, זה טעים".

מרכיבים :

50 גרם (כשליש כוס) קמח 

רבע כפית אבקת אפייה

2 כפות סוכר

קורט מלח

300 גרם גבינת טבורוג, טוב טעם או כנען

ביצה

שמן לטיגון

לאגסים והשזיפים:

שלושת רבעי כוס סוכר

חצי כוס מים

50 גרם שזיפים מיובשים, קצוצים גס

אגס, פרוס דק (אבל לא דק מדי)

לקרמל תפוזים:

חצי כוס סוכר

כוס מיץ תפוזים סחוט

חצי תפוז, פרוס דק

אופן ההכנה:

1 מכינים אגסים בקרמל: ממיסים את הסוכר בקלחת רחבה עד הזהבה קלה. מוסיפים את המים ומביאים חזרה לבעבוע. מבשלים על להבה בינונית-נמוכה עד שהסוכר נמס לחלוטין במים ומתקבל קרמל זהוב (כ-15 דקות). אם צריך, אפשר להוסיף מעט מים.

2 מוסיפים את השזיפים ומבשלים שתי דקות נוספות.

3 מוסיפים את פרוסות האגס ומסירים מהאש. משאירים במקום חמים.

4 מכינים את הסירניקי: מערבבים בקערה אחת את החומרים היבשים ובקערה נוספת את הגבינה והביצה.

סירניקי – לביבות גבינה במחבת (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
במחבת|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
סירניקי – לביבות גבינה במחבת, מלמעלה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
והנה אחת מלמעלה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

5 מאחדים את שתי התערובות ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה. מכסים ומעבירים למקרר ל-20 דקות, להתייצבות.

6 מחממים במחבת כבדה ורחבה שמן בגובה של כרבע ס"מ.

7 יוצקים כפות גדושות מהבלילה לשמן החם ומטגנים על חום בינוני כדקה וחצי מכל צד, עד הזהבה יפה. עורמים את הלביבות על צלחת במקום חמים.

8 מגישים עם האגסים המקורמלים.

סירניקי – לביבות גבינה עם אגס מקורמל (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
עם אגס מקורמל|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל
לביבות גבינה עם אגס מקורמל ושזיפים מקורמלים (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
ושזיפים מיובשים|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

** המתכון יעבוד מעולה עם שאריות קוטג', גבינה לבנה, שמנת חמוצה וכדומה, עם שינויים בכמות הקמח בהתאם (פשוט מוסיפים קמח עד שהבלילה מתייצבת).