חורפית וטעימה: עוגת שמרים שוקולד תפוז
לא כולם אוהבים את השילוב של שוקולד ותפוזים, אבל מי שכן יודע שזו אהבת אמת. הנה מתכון שמשלב מצוין בין שניהם: עוגת שמרים שוקולד עשירה, עם גרידת תפוז במלית עם חיזוק של סירופ תפוזים מעל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (הכמות מתאימה ל-2 עוגות):
1/2 3 כוסות קמח
25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים
75 גרם (1/4 כוס ועוד שתי כפות) סוכר
ביצה בגודל L
100 גרם חמאה, רכה וחתוכה לקוביות
240 מ"ל (כוס) חלב חמים
קורט מלח
למלית:
150 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
60 גרם (רבע כוס ועוד כף שטוחה) סוכר
קליפה מגוררת מתפוז שלם
כוס שוקולד צ'יפס
להברשה:
ביצה טרופה עם מעט מים או חלב
לסירופ התפוזים:
4 כפות סוכר
מיץ מתפוז שלם
מים (ראו פירוט בגוף המתכון)
2 כפות ליקר תפוזים כמו קוואנטרו או גרנד מרינייה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מכינים את הבצק: מערבבים קמח, שמרים וסוכר במיקסר עם וו לישה. מוסיפים ביצה וחמאה תוך כדי לישה. אחרי שהם נטמעים מוסיפים את החלב והמלח ומעבדים כ-8 דקות, עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים.
2 בינתיים מכינים את המלית: מניחים בקערה קטנה את השוקולד, החמאה והסוכר וממיסים במיקרו או בבן מארי, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים פנימה את קליפת התפוז המגוררת ומניחים במקרר, עד שהמלית מצטננת ומסמיכה.
3. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי של 1/2 ס"מ (הוא צריך להיות קצת רחב יותר מ-2 תבניות אינגליש קייק).
4 מערבבים היטב את המלית ומורחים אותה על גבי הבצק, אפשר לוותר על ס"מ מהשוליים בצדדים הרוחביים והקצרים ועל הס"מ בקצה שרחוק מכם. מפזרים את השוקולד צ'יפס על השוקולד המרוח ומגלגלים את הבצק לגליל ארוך והדוק.
5 חותכים את השוליים בשני הקצוות ואת הגליל באמצע, כך שייתקבלו שני גלילים קצרים יותר. חוצים כל גליל לאורך, כך שפסי המילוי שלו ייחשפו ומגלגלים כל גליל חצוי לבורג.
6 מעבירים ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות ומקומחות, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח. בינתיים, מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
7 מושחים את העוגות התפוחות בביצה מעורבבת עם מעט חלב או מים ואופים אותן במשך 30-35 דקות, עד שהן מזהיבות.
8 בזמן שהעוגות בתנור מכינים את סירופ התפוזים: סוחטים את התפוז - מעבירים את הנוזל לכוס מדידה ומשלימים עם מים למידה של רבע כוס. מעבירים את הנוזל לסיר קטן, מוסיפים סוכר וליקר תפוזים ומביאים לרתיחה. מבשלים את הסירופ עוד כ-2 דקות עד שכל הסוכר נמס ומניחים בצד.
9 מוציאים את העוגות מהתנור, מושחים מיד בסירופ ומניחים בצד לצינון.