אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

חזה עוף עם צ'ימיצ'ורי כוסברה

לא רוצים שחזה העוף יתייבש לכם על המחבת? תנו לו לשבת במרינדה שתעשה לו רק טוב. התוצאה: חזה עוף עסיסי ומלא טעמים ואם משדכים אליו צ'ימיצ'ורי מכוסברה וטרגון, אז זו כבר בכלל חגיגה

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 01/01/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 55 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מודה, מעולם לא טעמתי צ'ימיצ'ורי, אבל זה בגלל שהמרכיב המרכזי בו הוא פטרוזיליה, ופטרוזיליה ואני לא חברים כבר מעל 30 שנים. כוסברה, מהצד השני, היא משהו שגיליתי רק בשנים האחרונות ואני מפתחת איתה יחסי קרבה.


אז למה צ'ימיצ'ורי כוסברה? הכנתי חזה עוף וחיפשתי רוטב לשדך לו. בגלל שהכנתי לו מרינדה מעשבי תיבול (ועל כך בהמשך) נשארו לי המון עשבים, וכך יצא שטחנתי כוסברה עם טרגון, הוספתי פלפל חריף, שום, שמן וחומץ ויצא צ'ימיצ'ורי. או לפחות כך נראה לי.


ועכשיו לעוף. בכל פעם שהכנתי חזה עוף (לא שניצל, כזה שלא דפקו אותו) – הוא יצא לי יבש, בעיקר בגלל שחלק אחד שלו עבה וחלק אחר דק, ואני ממש לא רוצה לאכול חזה עוף נא. אז צליתי וצליתי ובסוף זה תמיד יצא יבש. אבל מאז שהתחלתי להשרות אותו במרינדה, הוא יוצא מושלם בכל פעם. אז תנו לו לפחות שעה במרינדה, ותקבלו חזה עוף צלוי עסיסי ונהדר.

מרכיבים (4 מנות):

למרינדה:

כמה גבעולי כוסברה

כמה גבעולי תימין

כמה גבעולי טרגון

כמה גבעולי מרווה

מיץ וגרידה מחצי לימון

שמן זית

מלח

לעוף:

2 חזות עוף לא משוטחים, מחולקים ל-2 (4 חתיכות סך הכל)

לצ'ימיצ'ורי כוסברה:

צרור כוסברה

חצי צרור טרגון (או אורגנו)

1/2 פלפל צ'ילי (ירוק או אדום)

4 שיני שום קלופות

מלח בנדיבות

1/3 כוס שמן זית

4 כפות חומץ בן יין

אופן ההכנה:

1 מכינים את המרינדה: מפרידים את העלים של כל עשבי התיבול מהגבעולים וקוצצים אותם גס. מניחים בכלי יחסית שטוח עם שוליים, בו יישבו חזות העוף, מערבבים עם מיץ וגרידת הלימון ומוסיפים שמן זית עד כיסוי.

2 מניחים בכלי את חזות העוף, מערבבים אותם עם המרינדה, סוגרים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות. אפשר גם למשך הלילה.

3 בינתיים מכינים את הצ'ימיצ'ורי: טוחנים את כל חומרי הצ'ימיצ'ורי במעבד מזון. טועמים ומתקנים תיבול.

4 מכינים את העוף: מחממים מחבת, עדיף מחבת פסים. מורידים קצת את עשבי התיבול מחזות העוף ומעבירים למחבת (אם זו לא מחבת נון סטיק, אפשר לשמן אותה קצת – יש כבר שמן על העוף). צולים את העוף משני צדדיו עד שהוא מוכן מבפנים, אפשר ללחוץ אותו בעדינות לכיוון המחבת מדי פעם במהלך הצלייה. התהליך צריך לקחת בין 10 ל-15 דקות, תלוי בעובי של חזה העוף.

5 פורסים את חזה העוף ומגישים אותו עם הצ'ימיצ'ורי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו מאפה תפוחי אדמה פריך