אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

רוגלך פרג ללא שמרים

מאפים קטנטנים וחמודים שיוסיפו המון למשלוח המנות (הביתי, כן?) שאתם הולכים להכין. רוגלך מבצק פריך במילוי פרג תפוזי שהולכים להיחטף כל כך מהר, שכדאי שתסליקו כמה בצד לעצמכם

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 12/03/14 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 88 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בואו נבהיר משהו מהתחלה: רוגלך זה לא, אלא עוגיות מגולגלות קטנות בצורת רוגלך. אם תסעו לארצות הברית ותבקשו רוגלך, זה כנראה מה שתקבלו - מאפים על בסיס בצק של חמאה וגבינת שמנת. היתרון בבצק הזה הוא שהוא לא כולל שמרים ולא מצריך התפחה. החיסרון שלו הוא שאסור לעבד אותו יותר מדי, אחרת הבצק יצא קשה בטירוף. המתכון לבצק מבוסס על הבצק של מאפיית Cookie Couture האמריקאית (וכלל גם גבינת שמנת כבדה) ששיניתי ותיקנתי ובסוף יצא לי מתכון כמו של הילה מ"ביסים"

 

ומילה על הפרג: עשו לעצמכם טובה ותלכו לקנות פרג טחון טרי, אחרת אין מה לדבר. כשהכנתי את הרוגלך בפעם הראשונה קניתי פרג בשקית בסופר, אחרי ששכנעתי את עצמי ששבוע לפני פורים אין מצב שהפרג בשקית יהיה לא טרי. שעתיים אח"כ כבר העפתי את כל המילוי לפח, מפאת מרות מטורפת.

מרכיבים (48 מנות):

לבצק:

200 גרם חמאה, רכה

מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה

קורט מלח

כף סוכר

כפית תמצית וניל

1/4 2 כוסות קמח

למילוי:

כוס חלב

5 כפות סוכר

50 גרם חמאה

200 גרם פרג

גרידה מחצי תפוז

אופן ההכנה:

1 מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה הרכה והשמנת החמוצה, עד שמתקבלת תערובת אחידה ולא גושית. מוסיפים את המלח, הסוכר ותמצית הווניל ומעבדים עוד חצי דקה. מוסיפים את הקמח ומעבדים קצרות, רק עד שהוא נטמע בבצק.

2 מחלקים את הבצק ל-4, עוטפים כל חלק בניילון נצמד, משטחים לדיסקית ומעבירים למקפיא לשעה.

3 בינתיים מכינים את המלית: מחממים בסיר את החלב, הסוכר והחמאה. מוסיפים את הפרג וגרידת התפוז ומערבבים עד שהפרג סופג את הנוזלים. מסירים מהאש ומצננים. 

4 מרדדים על משטח מקומח בכל פעם חלק בצק אחד לעיגול, הכי דק שאתם יכולים לרדד. אם יוצא קצת עקום, ניתן לחתוך עם סכין או גלגלת פיצה עיגול יפה יותר ולשמור בצד את שאריות הבצק. מורחים שכבה מהמילוי על כל פני שטח הבצק ומחלקים אותו ל-12 משולשים. הכי קל לחתוך אותו ל-4 רבעים וכל רבע לחתוך ל-3. 

5 מגלגלים את המשולשים מהחלק הרחב אל החלק הצר ומעגלים מעט את הפינות. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. אין צורך למשוח את המאפים בכלום לפני האפייה.

6 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 25-30 דקות, עד שהבצק מתייצב. 

כמה הערות חשובות:

* לא כדאי לעבד את הבצק מעבר לנקודת ההטמעות של הקמח בבלילה, אחרת הבצק יהיה קשה (כמו בבצק פריך).

* התוצאה הסופית היא מעט לבנבנה, וזה בסדר. בשום פנים ואופן אל תעברו את ה-30 דקות בתנור - הרוגלך ייצאו קשים כמו אבן. הם אמורים להיות בהירים ורכים. 

* המתכון מספק 48 רוגלך קטנטנים, ואפילו עוד קצת אם שומרים את קצוות הבצק. אם רוצים רוגעלך יותר גדולים, מחלקים את הבצק ל-3 ומקבלים 36 רוגלך.

>> בפעם הקודמת הכנו עוגת תפוחים בציפוי טופי

 

>> לכל מתכוני אוזני ההמן שלנו
>> לעוד מתכונים לפורים