סלט שעועית ירוקה
בפעם הבאה שהשעועית הירוקה קורצת לכם מהמדף אצל הירקן, קחו אותה הביתה והפכו אותה לסלט טעים ומשביע. הוא מספיק חגיגי אפילו להגיש אותו כשאתם מזמינים אורחים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
לסלט:
1/2 ק"ג שעועית ירוקה טרייה (אפשר גם קפואה)
1/4 סלסלה עגבניות שרי
1/2 בצל סגול פרוס דק
50 גרם שבבי שקדים קלויים
זיתי טאסוס או קלמטה מגולענים
לוויניגרט:
כפית חרדל גדושה
שן שום קטנה, כתושה
2 כפות חומץ בן יין לבן / חומץ אורז
4 כפות שמן זית
מלח
אפשר: טיפה דבש
אופן ההכנה:
1 קוצצים את השעועית משני צדדיה וחותכים אותה לשניים.
2 מרתיחים סיר עם מים חמים. כשהמים רותחים, מוסיפים מלח ואת השעועית. מבשלים כ-15 דקות, עד שהשעועית מתרככת, מסננים מיד ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול. אם משתמשים בשעועית קפואה - חולטים את השעועית רק עד שהיא מתחממת כולה.
3 מכינים את הוויניגרט: מעבירים את כל חומרי הוויניגרט לצנצנת קטנה, סוגרים היטב ומשקשקים. אם הוויניגרט חמוץ מדי, אפשר להוסיף נגיעה של דבש.
4 מעבירים את השעועית המבושלת והמצוננת לקערה, מוסיפים את שאר חומרי הסלט, יוצקים מעל את הוויניגרט, מערבבים ומגישים.
* אפשר להוסיף לסלט גם ביצה קשה ולהפוך אותו לכמעט סלט ניסואז.