אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

סלט שעועית ירוקה

בפעם הבאה שהשעועית הירוקה קורצת לכם מהמדף אצל הירקן, קחו אותה הביתה והפכו אותה לסלט טעים ומשביע. הוא מספיק חגיגי אפילו להגיש אותו כשאתם מזמינים אורחים

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 01/01/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 111 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לסלט:

1/2 ק"ג שעועית ירוקה טרייה (אפשר גם קפואה)

1/4 סלסלה עגבניות שרי

1/2 בצל סגול פרוס דק

50 גרם שבבי שקדים קלויים

זיתי טאסוס או קלמטה מגולענים

לוויניגרט:

כפית חרדל גדושה

שן שום קטנה, כתושה

2 כפות חומץ בן יין לבן / חומץ אורז

4 כפות שמן זית

מלח

אפשר: טיפה דבש

אופן ההכנה:

1 קוצצים את השעועית משני צדדיה וחותכים אותה לשניים.

2 מרתיחים סיר עם מים חמים. כשהמים רותחים, מוסיפים מלח ואת השעועית. מבשלים כ-15 דקות, עד שהשעועית מתרככת, מסננים מיד ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול. אם משתמשים בשעועית קפואה - חולטים את השעועית רק עד שהיא מתחממת כולה. 

3 מכינים את הוויניגרט: מעבירים את כל חומרי הוויניגרט לצנצנת קטנה, סוגרים היטב ומשקשקים. אם הוויניגרט חמוץ מדי, אפשר להוסיף נגיעה של דבש. 

4 מעבירים את השעועית המבושלת והמצוננת לקערה, מוסיפים את שאר חומרי הסלט, יוצקים מעל את הוויניגרט, מערבבים ומגישים.

* אפשר להוסיף לסלט גם ביצה קשה ולהפוך אותו לכמעט סלט ניסואז.

>> בשבוע שעבר הכנו רוגלך פרג