אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

חזרת מבית אמא

כל בית צריך מתכון טוב לחזרת חריפה וממכרת, שמתגעגעים אליה בין חג לחג. זה המתכון של דורית נרקיס, שמכינה אותה אקסטרה חריפה ועם סלקים חיים. אז תפתחו חלון ותפנו מקום במקרר

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 24/09/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

אין דבר שאני מחכה לו יותר בחגים, מאשר לאכול פרוסת פטה כבד של חמותי עם חזרת חריפה של אמא שלי על חלה מתוקה (בראש השנה) או מצה (בפסח). יש כזה ביקוש לחזרת של אמא שלי, שהיא מכינה צנצנות על צנצנות שלה, מהן אנחנו אוכלים שבועות רבים אחרי החג ועם כל דבר. אם לא טעמתם פרוסה עם חומוס וחזרת, לא ידעתם שעטנז (טעים) מימיכם. 

מרכיבים :

1.200 ק"ג שורש חזרת, מושרה במים למשך הלילה

3 סלקים בינוניים חיים, מקולפים

4-5 כפיות סוכר

4-5 כפות חומץ תפוחים (או כל חומץ אחר שאתם אוהבים, אפילו פשוט)

4-5 כפות מים

מעט מלח

אופן ההכנה:

1 מקלפים את החזרת ומוציאים ממנה "עיניים" שחורות ושאר פגמים. 

2 מעבדים את החזרת והסלקים הקלופים במעבד מזון במצב פומפייה עליונה (הכי עדינה שיש). לחלופין, אפשר לגרר אותם ידנית בפומפייה. 

3 מחליפים את הלהב במעבד המזון ללהב קיצוץ. מוסיפים 4-5 כפיות סוכר, 4-5 כפות חומץ וכמות זהה של מים ומעט מלח. טוחנים את המסה, אבל לא יותר מדי - אנחנו לא רוצים מחית, אלא חזרת עם מרקם. טועמים ומתקנים תיבול. במידה והיא יוצאת יבשה מדי - מוסיפים עוד מים. 

כמה הערות חשובות:

* אצלנו בבית אוהבים את החזרת על הצד החריף ולא המתוק, בגלל זה המתכון ממעט בסוכר. 

* ההשריה של החזרת מרככת את השורש ועוזרת לטחינה שלו. 

* כדאי ורצוי להכין את החזרת מראש, כדי שתספיק "לתפוס טעמים" לפני ערב החג. 

* כדאי ורצוי גם להכין אותה במטבח עם חלונות פתוחים, מאחר ששורש החזרת חריף מאוד. 

* המתכון מספק המון חזרת, אפשר בכיף להכין גם שליש ממנו. 

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות שוקולד דבש מתובלות
>> בצקים ועוד: סיכום שנה בקולינריה הישראלית

כל המתכונים לראש השנה