אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

לביבות קולרבי ותפוחי אדמה

עם כל הכבוד ללביבות תפוחי אדמה קלאסיות - ויש כבוד, בקילוגרמים - אתם פשוט חייבים לנסות את לביבות הקולרבי האלו. מאז שלמדנו להכין אותן, הן הפכו אורחות קבע בארוחות הערב שלנו

עידית נרקיס כ"ץ | mako אוכל | פורסם 06/03/19 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 153 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

קולרבי הוא אחד מהירקות הכי פחות מוערכים שיש. הוא מעולה חי בסלטים או כנשנוש סתם ככה, והוא מקבל מתיקות מיוחדת כשאופים אותו. הלביבות האלו הן הפעם הראשונה שאני מטגנת קולרבי והתוצאה מעולה עם טעם מיוחד. תוספת הבצל היא לא חובה, אבל כדאית.

מרכיבים :

בצל בינוני

2 קולרבי

תפוח אדמה

2 ביצים

3 כפות קמח

מלח

שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1 פורסים את הבצל לרצועות דקיקות כמה שניתן, עדיף במנדולינה.

2 מקלפים את הקולרבי ותפוח האדמה, מגררים על פומפייה וסוחטים היטב נוזלים מיותרים.

3 מעבירים לקערה את הירקות, מוסיפים 2 ביצים, קמח ומלח לפי הטעם.

4 מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת גדולה.

5 יוצרים לביבות בעזרת 2 כפות ומטגנים בנגלות את הלביבות.

כמה הערות חשובות:* אחרי שמניחים את הלביבות בתוך השמן, אני אוהבת לשטח אותן מעט עם גב של כף, כדי לתת להן צורה עגולה ושטח פנים פריך גדול יותר.

* אפשר לאפות את הלביבות בחום של 180 מעלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות. כדאי לשטח את הלביבות כמה שיותר. אופים עד שכל צד מזהיב זה יכול לקחת אפילו רבע שעה לכל צד – זה תלוי בתנור שלכם. לא אכחיש, הן טעימות יותר מטוגנות.

* הלביבות טעימות כשהן חמות, ובמיוחד עם שמנת חמוצה או ממרח מיונז חזרת.

* מהכמות יוצאות כ-16 לביבות.