כבר 34 שנים שאיוב אל חורי קם כל בוקר כדי להכין חומוס. "אין לי איך להסביר את זה, זה חייב להיות תורשתי, זו אהבה שנמשכת כבר למעלה משלושה עשורים, אהבה שמעורבים בה כל בני משפחתי. החומוס שלנו נעשה בכל בוקר, טרי, יום יום, שבעה ימים בשבוע".
עוד המון אוכל טעים - אצלנו בפייסבוק
חורי (49), הבעלים של מסעדת הנסיך ברחובות ("קראתי לה הנסיך כי זה שם שמאוד אהבתי, וגם כי אני נסיך החומוס"), שמח לשמוע שהמשחה המנצחת שלו נבחרה לחומוס הטוב בארץ במבחן הטעימה העיוורת שערכנו כאן לקראת יום העצמאות. מבין 11 החומוסיות שנדגמו, צוות השופטים קבע פה אחד שהחומוס של חורי הוא הטעים מכולם. "יש לו טעם קלוי, אגוזי ואדמתי מאוד, והוא בעל מרקם נהדר", הסכימו השופטים, וגרמו לחורי לנפח חזה בגאווה. "אני לא מופתע שזכיתי, אני מכיר את עצמי טוב מאוד", הוא אומר ביום שאחרי. "זו לא התחרות הראשונה שניצחתי בה, ואחרי כל כך הרבה שנים של עשייה אני לחלוטין מגדיר את עצמי כאלוף החומוס".
"הסוד הוא בבחירת חומרי הגלם המשובחים ביותר, חד משמעית. אני משתמש רק בטחינת אל ארז, שהיא הכי יקרה אמנם, אבל גם הכי טובה - היא עדינה מאוד והכי טעימה שיש לדעתי. אין מה לעשות - אם לא תשקיע בחומרי הגלם תקבל תוצאה לא טובה".
זהו? רק טחינה טובה? זה הסוד?
"לא, מה פתאום. יש לנו מרכיב סודי שאני לא באמת יכול לגלות, שהופך את החומוס שלנו למוצר שאי אפשר להתחרות בו".
עוד באוכל טוב:
- מתנו והגענו לגן עדן: עוגת שוקולד עם טראפלס - ועוד פרווה
- קינוחים מדליקים על מקל
- KFC לא עושים קאמבק, אבל יש לנו חדשות טובות
את דרכו אל קיבת ההמונים החל חורי יחד עם שאר בני משפחתו ברמלה, שם פתחו את מסעדת סולטאן. אחרי 20 שנה החליט להרחיב את העסק, ופתח את הנסיך ברחובות. למה דווקא? חורי מסביר: "המסעדה הוקמה לפני 14 שנה כמסעדת בשרים בכלל, ובחרתי דווקא ברחובות כי לא היו בה חומוסיות טובות. לא מעט לקוחות שהיו מגיעים אלינו לרמלה ביקשו מאיתנו לפתוח מקום נוסף באזור, ואחרי בדיקה זריזה, שבה הבנתי שאין יותר מדי חומוסיות בטווח, הגעתי למסקנה שרחובות היא מיקום נהדר.
"הסוד לחומוס טוב הוא גם מיקום טוב. אנחנו ממוקמים מול מכון ויצמן, מגיעים אלינו סטודנטים, מדענים, פרופסורים ומרצים, ומי שאוכל אצלי פעם ראשונה תמיד יחזור לסיבוב נוסף".
מה התגובה הכי מיוחדת שקיבלת על החומוס שלכם?
"ביום שפתחתי את הנסיך הגיע אליי זוג צעיר, ואחרי שיחה קצרה התברר שהם לקוחות ותיקים של חומוס חליל ברמלה. הם התיישבו, טעמו מהחומוס, ביקשו גם צלחת מסבחה, ואחרי ניגוב אחד אמרו לי שאין שום סיכוי שהם דורכים אי פעם במקום אחר. ברחובות יש המון לקוחות של חליל, והם נהנים לא פחות אצלנו. אם תשאל כל אחד שביקר אצלנו הוא ישבח את החומוס, אבל יגיד בלב שלם שדווקא המסבחה שלנו הכי טובה בארץ".
והמתכון מאיפה?
"זה מתכון משפחתי שקיים אצלנו כבר המון שנים. אין יום שאני לא מכין או אוכל חומוס, וכך גם הילדים שלי, שמקבלים את האהבה הזו בתורשה. בכל רגע נתון יש אצלנו חומוס במקרר. בשכונה שאני גר בה ברמלה כל השכנים מכירים אותי ואת החומוס, והם יודעים שחומוס טוב אוכלים רק אצל איוב".
מה התכנונים להמשך? יש מצב לעוד סניפים?
"לא, ממש לא. אני מתכוון להמשיך בדיוק באותה דרך שבה הלכתי עד היום. חשבתי למכור זכיונות לאנשים שירצו לפתוח חומוסייה עם החומוס שלנו במקומות שונים בארץ, למשל תל אביב. אני אשמח ללמד אנשים איך להכין אותו, ומוכן לתת גם את השם שמלווה אותי מיום הפתיחה. קיבלתי המון הצעות לשותפות, אבל אני לא מעוניין, מספיק לי המקום שלי. אני לא רוצה לרוץ ממקום למקום, חייבים גם ליהנות בחיים, ולהבין שלא הכל זה כסף".
לסיום, מה החומוס הכי אהוב על מי שזכה במקום הראשון?
"אני לא הולך לחומוסיות. כל יום אני אוכל את אחד החומוסים הטובים שיש, אז למה לי ללכת למקום אחר?"