את מסעדת דלידה בשוק לוינסקי אתם לבטח כבר מכירים; כבר שנים שמדובר באחת המסעדות המצליחות בשוק ההומה, וכעת המקום נפתח גם במתכונת צהריים סביב אוכל רחוב פופולרי - שיפודים. את הפיתות בשיפודי דלידה מזמינים ממסך מגע, מקבלים דרך חור בקיר של המסעדה, וזוללים ברחוב. יש כאן אופציות כמו פרגיות, כבד, נקניקיית מרגז, קבב או אופציה טבעונית של כרובית בפיתה. המחיר: 33 שקלים למנה בממוצע. אומנם אוכל רחוב, אבל כזה שהצליח להלהיב כמעט את כל הפודיז הרבים שאכלו בו, וזה מה שהקנה לשיפודי דלידה את המקום המכובד ברשימתנו. המקום פעיל בימים שני ועד חמישי בלבד.
שיפודי דלידה. זבולון 7, תל אביב. טלפון: 03-5369627.
המסעדה התאילנדית החדשה שנפתחה ברחוב לילנבלום בתל אביב מושכת אליה מבקרים עוד בטרם המקום נפתח רשמית. על המסעדה אחראי השף מידד סטובינסקי שחזר לישראל בקורונה אחרי שנים בתאילנד והחליט להגיש אוכל תאילנדי עדין יותר ופחות שגרתי מהמוכר בארץ. במסעדה קטנה בלב תל אביב הוא מציע מנות על בסיס גריל איסאני לצד מנות קארי. התפריט באהן תאי כולל מנות גריל בשריות ומנות דגים ופירות ים כמו תמנון או כנף דג בגריל לצד מטבלים; וכן מנות קארי צהוב עם כורכום או קארי ירוק עם עשבים, ירקות ואטריות קאנום ג'ין דקיקות.
אהן תאי. לילנבלום 21, תל אביב. 0585521215. לא כשר
השווארמיה החדשה מבית מסעדת הבסטה בתל אביב רק נפתחה וכבר הפכה לאחד המקומות הלוהטים באזור שוק הכרמל. המקום, עליו אחראיים השף אילון עמיר ויוני מרמלשטיין, נמצא ברחוב רמב"ם שנהנה משקט יחסי אבל עדיין צמוד לשוק, ומתמקד בשווארמה שמבוססת בשר כבש ובקר, שמוגשת בפיתה או לאפה דקה לצד צזיקי או חומוס. במפגש רמב"ם מציעים גם צ'יפס שחובבי מסעדת הבסטה לבטח מכירים כאחד הפריכים והטובים שאפשר למצוא בעיר, לצד בוואריה לקינוח ובירה כליווי.
מפגש רמב"ם. רמב"ם 3, תל אביב. לא כשר
השף אביב משה סגר את כלל עסקיו בתל אביב ומתמקד כעת באזור נתניה. מעבר לפתיחת מעדנייה במתחם פיאנו בעיר ימים בעיר, משה פתח החודש גם את בר המסעדה רחב הידיים מארי, שמשקיף על חוף ימה היפה של נתניה. המקום פתוח כרגע בימות השבוע בשעות הערב בלבד, ומציע אוכל כשר שמתמקד במנות בשרים ודגים. בין היתר תמצאו פה קרפצ'יו טונה עם חרדל אמרנה, סורבה חרדל ושומשום קלוי; ולברק עם ניוקי, ראגו פטריות, קציפת פטריות פורצ'יני וקראנץ' עגבניות.
מארי. מלון Lagoon Vert נתניה, קומה 15. 09-7410909. כשר
אין משהו שמתאים לסוף השבוע כמו בראנץ' טוב או ארוחת בוקר ממש מושקעת, ובכך בדיוק טמונה הצלחתו של סוסייטי קפה מבית מסעדת מלגו ומלבר בתל אביב. המקום, שנמצא בשוק לוינסקי, מתפקד בלילות כבר הג'ונז ובבקרים של סופי השבוע כמסעדת ארוחות בוקר שווה (שחייבים להזמין אליה מקום מראש). התפריט כולל מבחר מנות בוקר לצד קוקטיילים, מאפים ועוגות במבחר מסחרר שרק עליהם אפשר לבסס ארוחה נהדרת. בין המנות המתחלפות פה תמצאו קלאסיקות כמו מקושקשת עם גרבלקס או בייקון; או דברים טעימים על לחם כמו ברוסקטה עם מוצרלה, אנשובי, ריבת עגבניות ובזיליקום או אבוקדו, קרם פרש וגרידת לימון.
קפה סוסייטי. זבולון 13, תל אביב. לא כשר
קשה מאוד לעמוד בקצב המיזמים של המסעדן צביקי עשת, אבל אפשר לנסות. החודש הוא פתח במקום מסעדת גרינברג שלו את הדלי של גרקו; מעין מתחם אוכל יווני רחב ידיים שכולל מעדנייה עם מבחר מוצרים לקחת הביתה, דוכן טייק אווי של קפה יווני לצד מאפים מיוחדים, מבחר משקאות, מרקחות ואפילו בגדים היישר מיוון, ולקינוח סופגניות לוקומודס יווניות שנעשות במקום טריות ללא הרף. בקיצור, מי שמשתגע מגעגועים ליוון ולאוכל היווני כנראה ימצא במקום הזה כל מה שהוא חולם עליו. אפשר להגיע לכאן לרכוש הביתה ממגוון המוצרים או לשבת לאכול במקום ארוחה קלילה על בסיס תוצרי המטבח והמעדנייה.
גרקו - שוק אוכל יווני, דלי ואוזרי. אורי צבי גרינברג 25, תל אביב. 03-6703626. לא כשר
דבורה. בן יהודה 87, תל אביב. 077-7242019. כשר
את השף חמודי עוקלה ייתכן שאתם מכירים מההצלחה המסחררת של מסעדת איטליאנו דלה קוסטה החיפאית. אך עוקלה עזב את המסעדה האיטלקית ומאז פתח את מסעדת סמא בעכו וכעת פתח עם אותה קבוצת מסעדנות גם את ראסיף 33 בעיר התחתית בחיפה. המקום מרשים מאוד ויזואלית ומציע את הפרשנות של עוקלה למטבח הערבי עם השפעה חיפאית. המנות פה כוללות קובנייה מבוססת דג טונה עם פריקה ועשבי בר קצוצים; שיפודי קלמארי מהגריל עם ציזיקי; סיגר עם טלה, עמבה וגרגיר נחלים; ולחם אוורירי שמהווה הכלאה בין פיתה לג'בטה עם מטבלים.
ראסיף. העצמאות 33, חיפה. 04-6638072. לא כשר
ההתחלה של מסעדת היבה של השף יוסי שטרית בשיאו של גל האומיקרון הייתה לא פשוטה. למעשה, גם עכשיו, כשביקורות האוכל החלו להתפרסם על המקום, נראה כי הדרך של היבה אל הנחלה עוד ארוכה. שטרית לקח על עצמו אתגר לא פשוט של מסעדה יוקרתית ששואפת הכי גבוה שאפשר, ועוד בשוק הלא עקבי של ענף המסעדנות הישראלית. עם זאת, אנחנו בטוחים שהוא לא יוותר בקלות. שטרית מציע בהיבה ארוחת טעימות בת 13 מנות במחיר של 450 שקלים לסועד. המנות כאן משתנות מעט ככל שהעונות מתחלפות וקשה להגיד מה בדיוק תאכלו אם תבחרו להגיע לכאן, בין האופציות במדגם המייצג: טאקו עוף עם טחינה ועמבה; ברולה של ארטישוק ירושלמי; טרטר אינטיאס וסלרי; חלה וחמאת עשבים; וסוטלאץ' מלוח עם שקד עגל מעושן.
היבה. מנחם בגין 144, תל אביב. 052-3852387. לא כשר
אך נפתחה מחדש ומסעדת טוטו של ירון שלו שבה לעין הסערה כאילו מעולם לא נעדרה. המקום, שעמד סגור מאז התפרצה לחיינו הקורונה, עבר שיפוץ מקיף והתחמש בחלל הסעדה חדש וכן במטבח מדונדש. התפריט, עם זאת, נשאר לפחות בחלקו נאמן למה שאוהב הקהל של טוטו עם מנות שלא הוחלפו ולא נראה שהן הולכות לשום מקום כמו טורטליני זנב שור עם פירה של סלרי; ניוקי ערמונים עם פרמזן וריקוטה; והמילפיי שהפך לאחד הקינוחים המפורסמים במקום. הביקורות אומנם לא הרימו לפתיחה המחודשת של ירון שלו, אבל מהיכרותנו ארוכת השנים עם השף, אין לנו ספק שהוא ישיב את טוטו למעמדה כאחת המסעדות היציבות והמוערכות בארץ, חיש מהר.
טוטו. ברקוביץ' 4, תל אביב. 03-6935151. לא כשר