החודש האחרון לא היה כזה שעשה חסד עם הקולינריה המקומית. למעשה, להפך. שגרת הבידודים שאנחנו הישראלים תקועים בה כרגע לא עושה טוב לאף אחד, ובטח שלא למסעדות. ולכן כל דבר חדש, גדול כקטן, הפך בשורה. זה בדיוק הסיפור של מסקליטו, מקום קטן שהוא אח למסעדת מסקל המקסיקנית הוותיקה בפלורנטין ומציע אוכל רחוב מקסיקני עם כמה אופציות כיפיות ביניהן: בוריטו, קסדייה וטאקוס במילויים כדוגמת בקר וטלה או עוף מפורק ושורשים. ויש גם נאצו'ס עם סלסת אבוקדו וסלט. חמוד, וגם זה משהו בימינו.
מסקליטו. הרצל 77, תל אביב. לא כשר
אחרי ששווארמה גרטי הנהדרת כיכבה ברשימה שלנו בחודש הקודם, הגיע התור של המתחרה החדשה בזירת השווארמות השוקקת של שוק הכרמל בתל אביב: שווארמה טקסים. היא נפתחה ממש בקרבת גרטי ויש שמרימים על כך גבה, ובצדק מסוים. אבל שווארמה טובה היא שווארמה טובה, גם אם התחרות קצת לוחצת. יש פה מלבד שווארמה טורקית עם שומן כבש גם שווארמה עגל בפיתה או בלאפה; לחמעג'ון מהטאבון; וקבב טורקי עם ירקות קלויים, חמאה ויוגורט. המקום פתוח בימים שני עד שישי משעה עשר וחצי בבוקר למי שלא אוהב תור, ועד שאין יותר אוכל.
טקסים, יום טוב 8, תל אביב
מסעדת העוף המטוגן בעמק חפר גוררת שלל תגובות חיוביות מאז הפציעה לחיינו. המקום לא מתיימר לעשות משהו יוצא מגדר הרגיל, אלא פשוט להגיש יופי של עוף מטוגן במגוון ווריאציות, וזה הרבה מבחינתנו. יש פה כריך קריספי צ'יקן לפי הספר; במיה מטוגנת שאנחנו אהבנו במיוחד ברוטב גבינה כחולה או רוטב שקוראים לו פה קרוליינה; ויש גם אופציה טבעונית עם כרובית מטוגנת ורוטב קיסר או צלעות תירס בראב ברביקיו ורוטב ראנץ'. לא לוותר על מנת עוף מטוגן שנקראת ג'וסי טנדרס והיא עסיסית ופריכה כמו שעוף מטוגן טוב צריך להיות. המקום פתוח בימים ראשון-שבת בשעות 11:30-23:00 ובשישי ב-11:30-16:00.
לאקי צ'יקן. מתחם ביתנ'ס ביתן אהרון. לא כשר
זוהי כנראה הפעם הראשונה שמודיעין נכנסת לרשימת המסעדות הטרנדיות שלנו, והיה שווה לחכות. האליבי רום שנפתחה בעיר בחודש האחרון מהווה תירוץ טוב הן לתושבי העיר לצאת לדרינק לילי טוב ונשנושים, והן למתגוררים בקרבתה, להגיע אליה במיוחד. האליבי רום שייכת לקבוצת המסעדות טלביה הירושלמית ויש פה תפריט מתחלף ושלל קוקטיילים מושקעים. בין המנות פה: סלט אנדיב עם ויניגרט וגבינת גורגונזולה; ויטלו טונאטו עם ביצה עלומה; מולים מרינייר; קלמרי מהים התיכון עם ירקות קונפי; ושרימפס פופקורן בפונזו דבש עם כוסברה, בוטנים וצ'ילי. המקום פתוח מדי יום משעה חמש אחרי הצהריים.
אליבי רום. דם המכבים 36, מודיעין. 08-9174598
בר היין והאוכל שהוקם היכן שפעלה עד לאחרונה מסעדת שחקי שחקי מתמקד בשלל יינות מכל העולם ובחוויה קלילה ונעימה. לצד היינות יש פה אוכל של אדר לוטן שכולל תפריט שרובו מנות קטנות שנחמד לנשנש ליד היינות כמו גרבדלקס מפורל עם ארטישוק ירושלמי מעושן וחמאה חומה; סלט קיסר שאוכלים ביד; צלחת שרקוטרי; ריקוטה ביתית עם פלפל אורפה ושמן זית, דבש וזעתר; וצ'יזבורגר ליד תפוצ'יפס. פשוט וטוב.
ג'וס, טשרניחובסקי 4 תל אביב, 03-7744511
מסעדת אוליברי האיטלקית היא אחת הוותיקות והמוכרות בעיר. כעת המקום עבר לאחד המיקומים המשפחתיים המבוקשים, רחבת מוזיאון תל אביב, וזאת סיבה מצוינת להכניס אותם לרשימה שלנו. האוליברי התמקם בחלל של מסעדת חדר האוכל לשעבר, וכיאה למסעדות איטלקיות גם הטאבון תופס פה נפח הן במסעדה והן בתפריט. יש כאן מבחר רחב של פיצות כמו פפרוני או ארטישוק לצד מנות עיקריות כמו ריזוטו, רביולי, מנות דגים ופירות ים וקינוחים כמו טיראמיסו וקנולי סיציליאני. המקום פתוח מדי יום משעה שתיים עשרה בצהריים ועד אחת עשרה בלילה.
אוליברי. שאול המלך 23, תל אביב, 03-544-6076
מסעדת קפה אסיף רתמה לשורותיה את השף ארז פנחס, ששב בעקבות הקורונה מתקופה ארוכה בניכר. פנחס הוא חלק מחידושים נוספים כמו מנות חדשות וכן הארכת שעות הפעילות של המקום, שכוללות כעת גם אפריטיבו בערבים ומבצעים על משקאות. בין האופציות פה לארוחות צהריים יש מנות כמו קבב טבעוני על גיבץ'; שניצל עם תפוחי אדמה וסלט טוניסאי; גבינת עיזים צלויה בתנור עם נקטרינות; כריך חציל קלוי עם טחינה וסלט טורקי. האפריטיבו כולל מנות קטנות כמו דג נא עם צ'ילי אדום ושמן זית ריש לקיש; קוגל ירושלמי עם שמנת חמוצה; ברוסקטה דלעת עם גבינת קשיו; ודושפרה עם חמאה ושמיר.
מסעדת a של השף יובל בן נריה לא יורדת מהכותרות. לא רק בגלל האוכל והחוויה היוקרתית, החודש גם התרחש כאן מקרה מהסוג הרכילותי במיוחד שבו דיווח העיתונאי ערן סוויסה על השף אבי קונפורטי שהתארח במקום גרם לנזק בחלל השירותים של המסעדה. כך או כך האוכל כאן הוא הסיפור בפני עצמו, עם מנות שכבר הפכו לחובה כשמגיעים לכאן כמו כרית ממולאת קציפת קוג׳י כוסמת, מעל טרטר דגי ים עם גארום פטריות וגארום מקדמיה; או בריוש טרטר טונה קצוצה עם חמאת קוג'י.
מסעדת a. מגדלי שרונה עזריאלי, דרך מנחם בגין 121, קומה 2. 07-47588818
אחרי עשרה חודשים, החודש פתח השף אורי בורי מחדש את מסעדתו הוותיקה בדיוק במקום שבו היא פעלה בעשרים השנים האחרונות, בעכו העתיקה. מאז שהמקום נשרף ונהרס במהומות הזכורות בעיר, הוא פעל במתכונת מצומצמת באזור התעשייה בעכו. כעת המסעדה חזרה יחד עם תפריט הטעימות המוכר והאהוד שלה למיקום המקורי וזה זמן מצוין להגיע לעכו לפרגן. את התקופה הזאת ניצלו אורי ירמיאס ועובדיו לשיפוצים מקיפים והגשמת חלומות לוגיסטיים בנוגע למסעדה, כך שהחוויה כאן אפילו יותר נעימה מבעבר.
אורי בורי. עכו העתיקה. 04-9552212
הרעש הגדול ביותר בחודש האחרון בזירת המסעדנות היה ללא ספק סביב מסעדת היבה החדשה של השף יוסי שטרית. המקום עוד לא הספיק להיפתח וכבר לא היה מדור אוכל שלא שטח את דעתו בנוגע למדיניות של היבה, אם סביב ארוחת הטעימות שמונה 12 מנות במחיר של 450 שקלים לסועד לפני אלכוהול, ובעיקר סביב מדיניות הפיקדון שבימי קורונה נשמעת בלתי אפשרית: ביטול עד 48 שעות מראש שבמידה ולא יתקיים, יגרור חיוב של מחצית ממחיר הארוחה. גם בלי קשר לנושאים הפקדון, המקום הזה נותר בינתיים שנוי במחלוקת. אבל אי אפשר להתווכח עם העובדה שהמקומות כאן מוזמנים מראש שבועות קדימה וגם לזה יש הרבה משמעות בימינו.
היבה. מנחם בגין 144, תל אביב. לא כשר