מסעדת הבשרים החדשה בנהלל היא אחד המיזמים שהלהיבו אותנו בחודש האחרון. היא משקיפה על עמק יזרעאל המרהיב ומציעה מנות מבוססות בשר עגלות ששייכות למשפחה שפתחה את המסעדה. על התפריט בתמרלין ייעץ השף ירון קסטנבוים מ-M25 והוא כולל בין היתר שיפוד פילה, ניו יורק סטייק, סטייק טיבון, סופלאקי, כריך בשרים מעושנים, קרפצ'יו, עראייס והמבורגר. בסמוך למסעדה פועלת קצבייה ובקרוב גם מעדנייה שעושה כבוד ליצרנים הקטנים של העמק. מיזם לרוחנו.
תמרלין. נהלל. 0777242042
שף אוראל קמחי ממסעדת פופינה בתל אביב פתח החודש ביחד עם מלון בראון בירושלים מסעדה ובר חדשים וכשרים בבירה. המקום, שנקרא רוחאן, מציע מבחר קוקטיילים לצד מנות דגים קטנות וקלילות כמו סשימי טונה אדומה עם גלייז סויה-דבש, ויניגרט תפוז דם וקינואה; פלמידה כבושה עם ברד פודינג מלוח על בסיס גבינות ותימין עם קרם פרש; שיפוד פילה מוסר ים בגלייז צ'ילי ודבש ענבים עם יוגורט, רשאד ובצל סגול מוחמץ; וטורטליני ירוקים עם בר בלאן, עגבניות, אספרגוס וכרישה. בקרוב יפתח המקום גם לארוחות בוקר למתארחים במלון ולאורחים מבחוץ.
רוחאן. מלון בראון JLM .הלל 41 (פינת בן סירא), ירושלים.050-5885434 (המקום כשר חלבי בהשגחת צהר)
הכתבה על המסעדה החדשה של השף אורן אסידו בתל אביב הייתה אחת הכתבות שהכי עניינו אתכם החודש אצלנו במדור. המקום, שנמצא בשכונת נווה צדק בתל אביב, נמצא בתוך מלון בוטיק חדש ומציע מנות בסטייל ספרדי ים תיכוני ואוכל אישי יותר של אסידו בהשראת הבית שלו. בין האופציות באולה למשל פלפל פדרון מטוגן וצלחת חריפים; סלט בישבש עם סלרי, זוקיני וסחוג ירוק; סרדינים כבושים עם מקדמיה, סלט תפוזים וזיתי קלמטה; שיפוד דג עם צ'ילי מותסס, ירקות ולאבנה; ומחבת חלקי פנים עם קרם חומוס וציר עוף חום.
OLE. מלון סלינה נווה צדק, שביל האטד 5, תל אביב. 073-3329323. לא כשר
מאפיית אנטקוביץ' החדשה שנפתחה בשוק בצלאל בתל אביב הצליחה למשוך את תשומת לב הפודיז באמצעות קינוחים ייחודיים ברוח אמריקאית שמייצרים כאן וגם בזכות העובדה שהמקום שייך לשושלת ארוכת שנים של אופים. ההיצע אמנם כולל הרבה קלאסיקות אבל מאיה רביבו הקונדיטורית יצרה פה כמה יציאות שעבורם שווה להגיע כמו מיסיסיפי מאד פאי (טארט שוקולד עשיר עם קראמבל); טארט סניקרס; רוקי רוד; וקרייזלר - בצק קרואסון מוארך שעוטף קרם קרמל ובננה מקורמלת או קרם פטיסייר ותותים. קחו בחשבון שהמקום עודנו בחבלי לידה ויש לא מעט תקלות בייחוד בגזרת השירות.
אנטיקוביץ' בייקרי. המכבי 2, תל אביב. 03-5365876. כשר
משק עפאים ממשיכים להתרחב, הפעם עם סניף חדש ויפה במיוחד במוזיאון ישראל בירושלים. המקום, שנפתח באווירת רטרו ישראלית הוא בשירות עצמי ואפשר למצוא בו את כל הדברים הטעימים שמגישים במשק עפאים דרך קבע: מגבינות עיזים מהטובות בארץ דרך מאפים כמו בורקאסון במילוי ריבת תפוזים וגבינה בשלה עם רוקט ושקדים ובורקס מים עם גבינות המשק. יש פה גם ארוחות בוקר בסגנון חביתות, פריטטה, צנימים וכריכים, לצד אופציות צהריים קלילות. הסניף החדש חובר לסניפי משק עפאים בבית הנסן ובבית הכרם בירושלים וכן לסניף המשק בבנימינה.
עפאים במוזיאון ישראל. מוזיאון ישראל, ירושלים. כשר
במסגרת מה שהוגדר כסופה כרמל, עלתה שוב לכותרות אחת מהמסעדות הפופולאריות בארץ. השריפה בכלל פרצה במסעדת לופט השכנה, אבל ברגע ששמה של מסעדת סוהו, עלה כזאת שניזוקה גם כן מהאירועים, לא הפסקנו לשמוע את השם של המסעדה הזאת כל השבוע. המקום חזר לפעול במהירות ועדכן כי כמות התמיכה שקיבל הייתה אדירה. ואצלנו במערכת במשך כל הימים שלאחר השריפה כל מה ששמענו היה הגעגוע של אנשי המערכת לקינוחים האיקוניים והמופרזים של הסוהו: מפירמידת קרם עוגיות, דרך פירמדת קרם ברולה, מגדל האלפחורס ועד מגדל תותים עם פירות יער ושמנת. תחליטו אתם על איזה קינוח אתם הולכים.
סוהו. משה בקר 15, ראשון לציון. 03-9658395
רוז'. מלון פרא, רמת הגולן. 077-3311222
מאז שנפתח המקום החדש של אבי לוי בירושלים, הוא תפס את תשומת ליבם של חובבי השווארמה בכל הארץ. המצלה עוסק בהרבה מעבר לשווארמת העגל והכבש בראס אל חנות שיש פה, אבל דווקא המנה הזאת היא שהפכה את המסעדונת הזאת למדוברת כל כך החודש. חוץ משווארמה, שאפשר להכריז עליה כעל גולת הכותרת, יש פה גם מנות ירושלמיות כמו מעורב עם כבד עוף ושייטל, טחול וליה; סופריטו שבא מצוין בחורף ובקור של הבירה; ותפוחי אדמה בקליפתם עם עלים ירוקים ושמן זית.
מצלה. יפו 105, ירושלים. 02-6729990. כשר
התחרות על פסגת הרשימה שלנו החודש הייתה בין דוכן שווארמה מרהיב שמעמיד תור ארוך במיוחד בלב שוק הכרמל, לאחת ממסעדות היוקרה החדשות והמפונפנות שנפתחו בארץ. עיניכם הרואות מי נבחר לבסוף, אבל וואלה גרטי דונר נותנים פייט לכל מסעדת יוקרה באשר היא. מדובר בשווארמה מחוספסת שמבוססת שייטל וכבש ומוגשת עם שפע שומן, טחינה, עגבניות, חריף, פטרוזיליה ועיטורים של פיסטוקים שמעניקים ניצוצות ירוקים יפים ופריכים לאורך הפיתה. המקום פתוח בזמנים מבאסים בימים חמישי ושישי ולעיתים בערבי שלישי אבל אין מה לעשות, בשביל אוכל כזה טעים שווה להמתין ושווה להגיע במיוחד. 38 שקלים לפיתה.
גרטי דונר. יום טוב 17, תל אביב
אנחנו מתנצלים מראש על היותנו צפויים, אך גם החודש, את פסגת הרשימה שלנו מעטרת מסעדת a של השף יובל בן נריה. הביקורות על המסעדה נעות אומנם בין כאלה שמתעלפים על המיזם, ואלה שחושבים שהוא אינו עולה על הציפיות, אך אין מישהו שיכול להישאר אליו אדיש. החודש התלווה למסעדה הזאת גם סרט דוקומנטרי חדש שעוסק כל כולו בהקמה של a במהלך תקופת הקורונה המורכבת ועוקב אחרי התהליך: מהרעיון ועד להגשמה של החזון במקום עצמו. היה מורכב להשיג כאן מקום מאז הפתיחה וכנראה שזה לא הולך להשתנות בקרוב.
מסעדת a. מגדלי שרונה עזריאלי, דרך מנחם בגין 121, קומה 2. 07-47588818