mako
פרסומת

10 המסעדות המדוברות של יולי 2021

הרוטיסרי החדש של אהרוני, המאפים שמעמידים בחום והלחות התל אביביים עשרות אנשים בתור, המסעדה ששמה את רמת השרון על המפה, פיצה של ארז קומרובסקי, המבורגרים, טאקוס, פופ אפ שלא כדאי להפסיד ועוד. אלה המסעדות הטרנדיות לקיץ הרותח הזה

ריטה גולדשטיין
פורסם:
אהרוני רוטיסרי שנקין עוף
אהרוני רוטיסרי שנקין עוף | צילום: דריה קוזמינה, יח"צ
הקישור הועתק

בורגר בינגו
השף גיא גמזו (נונונו, אריא) פתח החודש בתזמון נהדר עם תחילת הקיץ הרשמית את בר ההמבורגרים החדש שלו, בסמוך לחוף הים התל אביבי עמוס הבליינים. בבינגו מציעים המבורגר בלחמנייה של שייק שאק האמריקאית לצד כריכים נוספים כמו קריספי צ'יקן, שניצל דג או המבורגר טבעוני, וגם תוספות אמריקאיות למהדרין כמו כנפיים, מק אנד צ'יז, נאגטס ומלפפונים חמוצים מטוגנים. אנחנו באופן אישי יוצאים מהים גוועים, אז כיף למצוא מקום חדש שעונה על הצורך לזלול משהו טעים ולא יקר מדי אחרי הטבילה.

בינגו. הירקון 145, תל אביב. לא כשר

בינגו קריספרי צ'יקן
בינגו קריספי צ'יקן | צילום: יונתן בן חיים, יח"צ

לה אסקינה
כבר מזמן לא שמענו התלהבות סביב דוכן אוכל כמו זאת שמתחוללת סביב דוכן האוכל המקסיקני, לה אסקינה הקטן בשוק הכרמל. מדובר במקום חמוד במיוחד שמציע טורטיות (מחיטה) על הפלאנצ'ה במילוי פאלדה לחושקים בבשר או שעועית שחורה למי שלא, ועליהם שפע תוספות כמו בצל, כוסברה וחריף. לפעמים פחות זה יותר, וזה בדיוק המקרה עם לה אסקינה, שהצליחה לכבוש את לב הפודיז בתל אביב עם תפריט צנום והרבה מאוד קסם והשקעה במעט המנות שמוגשות פה. הערה חשובה: המקום פעיל בימים חמישי ושישי בלבד, בחמישי עד הלילה ובשישי מהשעה אחת עשרה ועד שהשוק נסגר אחרי הצהריים.

לה אסקינה. פינת חבשוש ויום טוב, תל אביב

לה אסקינה
לה אסקינה מקסיקו זה פה | צילום: ניצן לנגר, mako

פופ אפ מנאל בשרונה
יקירתנו מנאל, בוגרת העונה האחרונה של מאסטר שף והאדם שאנחנו עדיין לא מאמינים שהודח למרות הקסמים שיוצאים תחת ידיו, פתחה סוף סוף מקום משלה. מדובר אומנם בפופ אפ שיתקיים עד לסוף חודש יולי בשרונה מרקט בתל אביב - ועדיין - זה מקום של ממש שאפשר להגיע אליו ולראות את מנאל ואת הסירים שלה, וכמובן לטעום. מבחינתנו זוהי חגיגה. מנאל מציעה במקום תפריט מתחלף (קצת כמו שהיא עושה לילדים שלה בבית, כשבכל יום מתחשק לה משהו אחר) עם מנות מהמטבח הערבי כמו מרק פריקה מעושנת, שישברק, דולמה - ממולאים של עלי גפן, כרוב ופלפלים ועוד.

המסעדה של מנאל איסמאיל. שרונה מרקט, תל אביב

מנאל איסמעיל
מנאל איסמעיל | צילום: עופר חן
פרסומת

פרינג'
המסעדה החדשה בתיאטרון ירושלים
היא המרענן הרשמי של המסעדנות הכשרה בעיר בקיץ הנוכחי. מדובר במסעדת דגים, כך שכבר מדובר ביציאה מסקרנת בבירה, וחוץ מזה זהו מקום כשר ראשון לאחת מקבוצות המסעדנות הבולטות בעיר (טלביה, שאחראית על מקומות נוספים כמו טלביה, בורגר רום, ג'לטו וריגטו). במקום מנסים להקליל את האווירה למרות המיקום היוקרתי עם תפריט שלוקח השראה גם מעולמות אוכל הרחוב. בין היתר תמצאו פה לחמא בעג'ין על בסיס דגים; בוריק במילוי מסבחת חציל עם יוגורט כבשים ותטבילה; ומלפוף אפוי בטאבון כל הלילה עם לוקוס, ציר דגים, לימון פרסי ועלי שומר.

פרינג'. תיאטרון ירושלים. 02-6499549

פרינג', מסעדה תיאטרון ירושלים - גוזלמה
פרינג' תיאטרון ירושלים | צילום: תמר פרנק, יח"צ

עוף בשינקין
השף ישראל אהרוני פתח לאחרונה רוטיסרי חדש ברחוב שנקין בתל אביב, ממש בסמיכות לקצבייה/מעדנייה שהוא מפעיל כבר זמן מה קרוב לביתו שלו. אהרוני החליט להתמקד הפעם בעוף צלוי ובכריכים עם עוף, כשהאופציות כוללות עוף צלוי בעשבי תבלין עם שום ולימון או עוף בסגנון אסיאתי עם סויה, שום, ג'ינג'ר ודבש (באמת חשבתם שאהרוני לא יכלול טוויסט אסיאתי במקום שלו?). עוד יש פה גם מנות כנפיים שניתן לזלול בעמידה ברחוב או לקחת כנשנוש הביתה וכן תוספות כמו קולסלאו ותפוחי אדמה צלויים. המקום מאוד לא פורמלי, וחווית האכילה פה כוללת מקסימום ספסל ברחוב וכמה מפיות. אבק הכוכבים של אהרוני נמצא בחלל וזה גם פלוס גדול.

רוטיסרי בשנקין. שנקין 55, תל אביב

אהרוני רוטיסרי שנקין
אהרוני רוטיסרי שנקין | צילום: דריה קוזמינה, יח"צ
פרסומת

אלכס ברמן
המאפייה של אלכס ברמןהיא בוודאות אחד המקומות הכי מדוברים שיש כרגע בישראל. אפילו שניתן לזלזל בעובדה שמוכרים כאן "רק" מאפי בוקר ולחמים, עדיין לא ניתן להעלים עין מעשרות האנשים שמגיעים לכאן מדי יום, גם בחום הלוהט, כדי לעמוד בתור עבור הזכות לטעום מידיו של אחד האופים המוכשרים בארץ. התפריט במאפייה של אלכס צנוע ופשוט וכולל מבחר קרואסונים (קלאסי, ושוקולד), מאפה תפוחים צרפתי לפי הספר, קראפין במילויים משתנים, עוגת גבינה באסקית, עוגיות עשירות, באגטים ולחמים. בואו מוקדם.

אלכסנדר ברד אנד בייקרי. לילנבלום 18, תל אביב

אלכס ברמן מאפה גרמושקה
אלכס ברמן מאפה גרמושקה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

אלון שבו
ומקונדיטוריה ומאפייה לקונדיטוריה ומאפייה אחרת. לצדו של אלכס ברמן נמצא בכותרות גם השף קונדיטור אלון שבו, שפתח לאחרונה בדרום תל אביב את המקום החדש שלו, שמצליח להגדיר מחדש את המושג אסתטיקה. המקום מרשים ויפהפה, והוויטרינה שלו מרשימה לא פחות. שבו אומנם מציע פה מבחר מאפים כמו קווין אמאן, מאפה פרג עם שקדים ומשמשים, ועוגיות ועוגות בחושות כמו מייפל או פיסטוק; הסיפור פה הוא טארטים שיוצאים לאורך כל היום ונמכרים בפרוסות אישיות במבחר טעמים כמו שוקולד ואגוזי לוז; דבש ותימין או פיסטוק ולימונית. גם פה נכון למגיעים תור.

אלון שבו. צ'לנוב 22, תל אביב. 03-6735856

אלון שבו פאי שוקולד ליים
אלון שבו פאי שוקולד ליים | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
פרסומת

לבנטינה
בניגוד לרבים מתחום המסעדנות, השף ארז קומרובסקי נראה כאילו הקורונה עשתה לו רק טוב. עוד ועוד מיזמי אוכל יוצאים תחת ידיו בשנה האחרונה, רובם בשיתוף פעולה עם מיזם קיוב קיטשן מבוסס המשלוחים. האחרון שבהם, פיצה לבנטינה, הוא גם זה שהצליח להלהיב חובבי קומרובסקי רבים: סוף סוף אוכל של ארז שהוא גם מבוסס בצקים. התפריט פה קטן וקולע וכולל פיצה עם קרם תירס ופטריות צרובות; פיצה עם ג'יבנה וזיתים סוריים; פיצה פפרוני ועגבניות שרופות; ופיצה עם פלאפל ועגבניות שרופות עם שרי קונפי, סחוג וטחינה.

פיצה לבנטינה. דיזנגוף 334, תל אביב (ובוולט). 050-3558550

פיצה לבנטינה - פיצה כביש 70
פיצה לבנטינה - פיצה כביש 70 | צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

מאריס
המסעדה הטורקית החדשה בצפון תל אביב ממשיכה בחודשים האחרונים לגרוף ביקורות חיוביות משלל מבקרי אוכל, מה שאומר שאולי בזכות המקום החדש נזכה ליהנות יותר מהאוכל הטורקי שאנחנו הישראלים אוהבים במיוחד, אבל לא זוכים לקבל שפע נציגויות ממנו כאן בארץ (בטח ובטח שלא בדמות מסעדות של ממש ולא אוכל רחוב). במאריס מציעים מאזטים קלילים שמוגשים בצהריים ובערב לצד מנות כמו רציניות יותר כמו מעורב טורקי עם שקדי עגל ופרגיות, מאפה פידה עם תרד ואורגנו, לחמעג'ון וכנאפה עם גלידת קאימק.

מאריס. איינשטיין 7, תל אביב. לא כשר

מאריס מסעדה תורכית קבאב
מאריס מסעדה תורכית קבאב | צילום: ארקדי רסקין , יח"צ
פרסומת

אלטערהמסעדה החדשה של ענר בן רפאל-פורמן ושותפיו עומר פעמוני ושלי שלייר היא קונצנזוס. כל מי שאכל פה יוצא מהמקום מוקסם הן מהאווירה הכפרית והמפתיעה עם גינת ירק שוקקת חיים בלב העיר והן מהאוכל שהוא עדין ומנומק, כזה לא רואים בכל תפריט רפטטיבי של מסעדות באזור המרכז. תמצאו באלטער מנות שמתחלפות עם חומרי הגלם המשתנים לפי העונה, בין היתר יש כאן פרח זוקיני במילוי קממבר, שניצל חציל, כרוב צלוי בקרם שקדים ושום, סרדינים ממולאים בחומוס, שורש סלרי וביצה עלומה על קרם משורש סלרי וגבינת פיקורינו ועוד.

אלטער. סוקולוב 79, רמת השרון. 077-7242100

מסעדת אלטער - שניצל חציל
מסעדת אלטער - שניצל חציל | צילום: שלי שלייר, יח"צ