10. נורה, קריית ענבים
אזור קריית ענבים מסתמן כמוקד קולינרי ומשתדרג עם השנים בעוד ועוד מקומות טעימים ומסקרנים שמצדיקים הגעה מיוחדת לאזור היפהפה. החל מנעה - ביסטרו בערבים ובית מאפה מוצלח בבקרים, דרך מאפיית הרים ומסעדת מומה הוותיקה, כעת מסעדה חדשה נפתחה כאן במבנה לשימור ששימש בעבר כרפת. המקום, שנקרא נורה, הוא כשר ושייך לקבוצת המסעדנות דרך הגפן שמפעילה באזור מבחר ברים ומסעדות וממשיכה להתפתח. האוכל בנורה (Nura) כולל אפשרויות כמו ברוסקטת דג כבוש, ביצה רכה ומרמלדת פלפלים קלויים; כבד קצוץ עם שומן אווז ובצל מטוגן; לחוח ומעליו בשר שפונדרה מפורק ואריסה; ופסטה פיצ'י עם נתח קצבים. נכון לעכשיו, המסעדה פעילה בשעות הערב בלבד.
נורה. קריית ענבים. כשר
עקבו אחרי ריטה לעוד מסעדות מומלצות

9. גרייס מבית פאסטל, תל אביב
השף גל בן משה ממסעדת פריזם בברלין והבעלים של פאסטל איציק חנגל, החליטו שמסעדת המוזיאון המקורית, פאסטל, תשוב לתפריט פשוט יותר ולצידה תוקם מסעדה קטנה שמציעה תפריט טעימות מיוחד של בן משה. היא נקראת גרייס: יש בה 18 מקומות ישיבה בלבד והיא מציעה תפריט טעימות סגור במחיר של כמעט 700 שקלים לאדם, בדומה לחוויות אחרות באותו הסגנון. בן משה, שבברלין יש לו כוכב מישלן, רוצה לספר כאן את הסיפור שלו לקהל הישראלי דרך 10 מנות משתנות. התפריט יחווה שינויים בהתאם לעונה ולחומרי הגלם, אבל בין היתר תוכלו למצוא כאן טארטלט טרטר בקר ושום צלוי עם קרוסטאד ברוקולי ויוגורט מעושן; פרפה פטה ומרמלדת עגבניות מגי עם ג'לי פטל ובלסמי; ביף וולינגטון פילה בקר, עטוף דוקסל פטריות ומנגולד, ועוד. האם באווירה הנוכחית יש מקום לעוד ארוחת טעימות יוקרתית בתל אביב? את זה נותר לקהל להחליט ולהצביע ברגליים.
גרייס, שאול המלך 27, תל אביב, 03-6447441

8. אדמתי , תל אביב
מסעדת השף החדשה בשדרות רוטשילד מנסה לקחת את המיקום ההומה והמרכזי לכיוון קצת יותר אינטימי. היא עושה זאת עם תפריט מקומי וחכם, רשימת יינות ישראלים בלבד, קוקטיילים מתוחכמים שנושאים שמות של שירים של אלכסנדר פן, עיצוב צנוע יחסית והרבה אמביציה ושאיפות. בין המנות כאן: פחזניות מלוחות ממולאות בגבינת גפן עם פרג וסומאק; בריוש צלוי עם פרפה כבדים וריבת דלעת וחזרת; ושקדי עגל צלויים עם קייל, טבחה ורוטב ורמוט של יוליוס. הקינוחים כאן מקוריים מאוד וכוללים וריאציה של מסעדת שף על מוס דניאלה; וטארט טאטן על בסיס שורש סלרי.
אדמתי. רוטשילד 15, תל אביב יפו. לא כשר

7. רוטנברג, עמק המעיינות
החודש, אחרי מאבק במחלה קשה, נפטר השף והמקים של מסעדת רוטנברג יזהר סהר, שהוביל את המקום עם זוגתו הילה באופן שמיישם כנראה בצורה המעמיקה ביותר בארץ את גישת הפארם טו טייבל. רוטנברג היא פרויקט חיים מלא מחשבה של השניים, שממשיך להתקיים גם כעת בהובלתה של השפית חן וייס, שעבדה בעבר אצל גל בן משה בפריזם ברלין ושבה לישראל. עם מיקום מהפנט בעמק המעיינות, חזון שמחובר לאדמה ולתנובתה גם כיום, עם קשר ישיר למגדלים מקומיים בצפון ותשוקה לאירוח ואוכל טוב. מציעים כאן ארוחת צהריים שהיא למעשה ארוחת טעימות משתנה, עם מנות כמו קוביית גבינת חלומי עזים עטופה בעלה שעועית עם נבט תלתן וג'ל תחמיץ בצל סגול; רול של כרוב עם קרם חמנייה, עלה ורד, ודואה; וקינוח ביסקוויט בלוטים עם פרלינה לוז, גנאש כמהין, קציפת לוז ואגוז קלוי.
רוטנברג, חצר גשר הישנה, ליד קיבוץ גשר. 04-6752237. לא כשר

6. מרים, בני ברק
מרים. דרך בן גוריון 1, בני ברק. כשר

5. סאקה בה
האיזקיה היפנית של מן טן טן ממשיכה לככב ברשימה עם הייפ לא קטן סביבה גם החודש. באופן כללי קרנו של המטבח היפני בתל אביב ממשיכה לזהור. עד כדי כך שאפשר להגדיר את החורף הנוכחי ככזה שהמטבח היפני לחלוטין שולט בו. בתפריט כאן תמצאו לתקופה הקרובה: בטטה יפנית מטוגנת עם רוטב מתקתק ושומשום שחור; קערת צ'יראשי עם אורז סושי, פטריות שיטאקה, אצות נורי, איקורה, ג'ינג'ר כבוש, שומשום, ווסאבי וסשימי סלמון, המאצ'י וטונה; ודאשי אודון- ציר דאשי עם בצל ירוק וג'ינג'ר, אטריות אודון, תירס, טופו וטוגראשי. המקום קטן ואין בו הזמנות, אז שימו לב שייתכן תור. פתוח החל מ-18:00.
זבולון 8, תל אביב יפו. לא כשר

4. קוקו נקו, תל אביב
האמת היא שרצינו להכניס אפילו עוד ראמנייה לרשימת הטרנדיות החודש: WABI המוצלחת של דין שושני שזכתה במקום הראשון בכתבת הראמנים הטובים של מאקו. אלא שהתור שמשתרך מול הדלתות של קוקו נקו בפלורנטין בתל אביב והעובדה שיש גבול לכמות הראמניות שאפשר להכניס לרשימה אחת, אילצו אותנו להסתפק שוב, בקוקו נקו כאחת המובילות ברשימה. ראמנייה קטנה ומגניבה שמציע גם את אחת ממנות הפנקייק הכי טובות שיצא לנו לנסות בארץ. ביחד, השילוב שביפן אין לו שום סיכוי לעבוד - מצליח בישראל לסחוף את הקהל. ראמן טוב לעיקרית וקינוח של פנקייק יפני, רק תפנו את המשך הלו"ז לשינה כי אין שום דרך אחרת להמשיך מכאן.
קוקו נקו. פלורנטין 5, תל אביב יפו. לא כשר

3. הטירמיסוטרייה, אשדוד
אם פתחתם אינסטגרם או טיקטוק החודש בוודאי נתקלתם בעשרות בלוגרי אוכל שטומנים את הכפית שלהם בקופסת פלסטיק שגדושה בטירמיסו עשיר. אז כן, הם כולם הגיעו לאותו המקום: הטירמיסוטרייה של יאן הרוש באשדוד. הרוש, ממקימי פיצה פארינו המצליחה בעיר וקפה פת שפועל בסמוך לה ומבוסס גם הוא על קונספט איטלקי, החליט שהגיע הזמן למקום שמוקדש כולו למתוק האולטימטיבי. הרעיון די ברור מהשם, טירמיסו קלאסי בלבד. הוא מצליח להעמיד כאן בתור המוני אנשים שחושקים בביס מתוק וויראלי. יש כאן אך ורק טירמיסו, במגוון גדלים וגלידה רכה שנעשית במקום בטעמים שמשתנים כל הזמן לפי החזון. כמה שזה נשמע פשוט - ככה זה מבריק.
טיראמיסוטרייה. האשל 9, אשדוד. כשר

2. משייה, תל אביב
אחרי רצף של שינויים, סגירות ושברונות לב, נראה שהשף גיל דאהן מצא סוף סוף את הנחלה. כבר עפנו על האוכל שלו במסעדת צ'נה אלא שהיא נסגרה עקב סוגיות במלון שבו פעלה, וכעת נכנס דאהן להוביל את מסעדת משייה של המסעדנים אסף ליס ועמרי עמר. חלק מהמנות של התפריט החדש של דאהן במשייה היו גם אלה שהפכו את האוכל שלו ללהיט במסעדת צ'נה כמו פטריות אויסטר עם קרם קשיו וגלידת פורצ'יני; לצד מבחר אפשרויות חדשות כמו שורש סלרי עם גלייז פורצ'יני, ציר ירקות וגרמולטת סלרי; או פילה דג בגריל פחמים עם קאצובושי ובר בלאן. גם במיקום החדש מצליח דאהן למשוך חובבי אוכל מכל הארץ. נותר לנו רק לקוות שהפעם זה יימשך לאורך זמן.
משייה. מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב. לא כשר

1. שילה, תל אביב
השף שרון כהן העביר לאחרונה את מסעדת שילה האיקונית שלו מרחוב בן יהודה למיקום חדש ונוצץ ברחוב מונטיפיורי בתל אביב. כל התשתית השתנתה והמקום עבר מהפך מקיף. ממסעדה ותיקה ומוכרת שנחה על מי מנוחות למיקום נוצץ ומלא סטייל, שעבור כהן הפך למגרש משחקים להגשים בו חלומות שלא יכול היה קודם. חלק מהמנות הכי מזוהות עם המקום נותרו בתפריט (טרטר הדג שעטוף באבוקדו עוד כאן), לצד אופציות חדשות כמו לובסטר שלם בג'וספר עם פסטה עגבניות ומולים או ושקדי עגל עם לפת בציר עוף חום ופינגר ליים. בקרוב יפתחו כאן גם בית קפה, סמוך למסעדה שיהפוך את המיקום לאפילו יותר שוקק חיים.
שילה. מונטיפיורי 9, תל אביב. 03-5221224. לא כשר
